"Halkımızın kazanımlarını bırakmıyoruz. Uyguladığınız sömürge hukukunu kabul etmiyoruz. Edirne'den Iğdır'a, İzmir'den Adana'ya, Adana'dan Hakkari'ye örgütlü mücadele ile özgürleşeceğiz”

DEM Parti’nin İstanbul’dan başlatılan “İradeye Saygı Yürüyüşü” Adana’ya ulaştı. Burada konuşan DEM Parti Milletvekilli Ceylan Akça Cupolo, “Uyguladığınız sömürge hukukunu kabul etmiyoruz” dedi. Açıklama sonrası yürüyen kitleye polis müdahale etti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) tarafından irade gaspına karşı başlattığı “İradeye Saygı Yürüyüşü” Adana’ya ulaştı. Aralarında DEM Parti Milletvekilleri Ceylan Akça Cupolo, Yılmaz Hun ve Çiçek Otlu'nun da bulunduğu  ve Colemêrg’de son bulacak yürüyüş için İstanbul, İzmir ve Ankara'dan yola çıkan yürüyüşçüler, Adana’da buluştu. İnönü Parkı’nda karşılanan yürüyüşçüler, park içerisinde polis ablukası içinde açıklama yaptı.

'HİÇBİR CEZA ALMADILAR, ARAMIZA KARIŞTILAR'

Basın açıklamasında konuşan DEM Parti Amed Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, vatandaş olmaktan gelen hakları, seçme seçilme hakları, siyasi ifade özgürlükleri ve  yerinden yönetilme hakları için yürüdüklerini belirterek “Herkes için eşit, özgür, ikinci yüzyılında demokratik bir cumhuriyeti talep ediyoruz” dedi.  Bugün görülen 10 Ekim Gar Katliamı Davası ve Sinan Ateş cinayetinin faillerinin yargılandığı iki davaya dikkat çeken Cupolo, 10 Ekim Gar Katliamına göz yumanların aklanmasına tepki göstererek, “Hiçbir ceza almadan barış isteyen Kürt'ün, Türk'ün canına kıydıkları için hiçbir ceza almadan aramıza karıştılar” diye konuştu.

'SÖMÜRGE REJİMİNİ REDDEDİYORUZ'

Ateş cinayetinde yargılananların, Hasan Ferit Gedik’in de katili olan failler olup, onu katlettiklerini, polisin sisteminden kişilerin plakalarını sorguladıklarını, telefon sinyallerini takip ettiklerini ve  emniyetle işbirliğiyle birlikte suikastlere imza attıklarını açık açık  salonda anlatıldığına işaret eden Cupolo, "Ama aynı polisler bunlara engel olmak yerine buradan Colemerg’in sesini yükseltmeye çalışan arkadaşımıza yumruk atmaya yelteniyorlar. Bu anlayışı lanetliyoruz. Bu anlayış yok olacağını biliyoruz. Bu yüzden de tekrar örgütlü mücadeleye çağrı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.  Mehmet Sıdık Akış’ın sadece siyaset yaptığı için 19 yıl ceza alırken sokak ortasında kadınları ve devrimcileri katledenlerin elini kolunu sallayarak gezdiğini ifade eden Cupolo,  “Bu anlayışı lanetliyoruz. Bu sömürge rejimini de reddediyoruz. Bu saat planının güncel yirmi birinci yüzyılda açıldığını reddediyoruz” dedi.

Whatsapp Görsel 2024 07 01 Saat 21.53.00 E4Ea89Ee

'KÜRTÇE KONUŞAMAZSIN DEDİLER'

Kayyum sistemini bu topraklarda Kenan Evren'in uyguladığını ve sonrasında, bir de AKP MHP bloğunun uyguladığına dikkat çeken, Cupolo, "Afişleri atıyorlardı. OHAL'i biz kaldırdık. Eşitliği biz getirdik. Ana dilde savunmaya biz izin verdik diyorlardı. Daha geçen gün Esenler'de ifadeye çağrılan arkadaşımızı bu emniyette Kürtçe konuşamazsınız dediler. Sokakta başka ne tribünlerde başka oyunlar oynayanların kirli yüzlerini ikiyüzlü yüzlerini tanıyoruz. Burada tekrar ifşa ediyorum Türk halkı sadece seçime katılmak için mücadele etmek zorunda değil. Seçime katıldığında kolluk gücüyle de mücadele etmek zorunda. Seçimi kazandığında kazandığı seçimin atma satın almak için de mücadele etmek zorunda" diye belirtti.

Whatsapp Görsel 2024 07 01 Saat 21.53.03 14E66Dab

'MÜCADELE İLE ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ'

“Bütün hayatı kavgaya dönüşen bu halkın mücadelesi onurludur, haklıdır, hak da bizim yanımızdadır, halk da bizim yanımızdadır” diyen Cupolo,   “Oradaki gaspçı vali derhal Ankara'ya dönmelidir. İkinci olarak kayyum düzenlemesini iki bin on altıda darbeyi veli nimet var sayan bu yönetim anayasanın içine işletmişti. Derhal bu düzenlemenin kaldırılmasını talep ediyoruz. Ve son olarak Kürt halkına yönelik sürdürülen bu siyasi soykırım operasyonların derhal sonlandırılmasını talep ediyoruz. Ve diyoruz ki halkımızın kazanımlarını bırakmıyoruz. Uyguladığınız sömürge hukukunu kabul etmiyoruz. Edirne'den Iğdır'a, İzmir'den Adana'ya, Adana'dan Hakkari'ye örgütlü mücadele ile özgürleşeceğiz” diye konuştu.

Seyhan'da yer altına alınan çöp konteynerlerinin kapatılmasıyla ilgili Adana Ekoloji Platformu açıklama yaptı Seyhan'da yer altına alınan çöp konteynerlerinin kapatılmasıyla ilgili Adana Ekoloji Platformu açıklama yaptı

Whatsapp Görsel 2024 07 01 Saat 21.53.04 17D1Ab70

ÇOK SAYIDA KİŞİ DARP EDİLDİ

Konuşma sonrası kitle oturma eylemi gerçekleştirip, Cemal Gürsel Caddesi üzerinde bulunan DEM Parti Adana İl Örgütü binasına yürüyüşle geçmek istedi. Polis, slogan atılması takdirde müdahale edeceğini belirtti.  Cadde üzerinde yürüyüp slogan atan kitleye polis müdahale etti. Müdahalede aralarında vekil, gazeteciler ve çok sayıda kişi darp edildi. Kitlenin DEM Parti Adana İl Örgütü binasına girmesiyle olaylar sona erdi.

Editör: Haber Merkezi