Adana Tabip Odası ve SES Adana Şubesi, Adana İl Sağlık Müdürlüğü önünde sağlıkta şiddete karşı birlikte seslerini yükselterek basın açıklaması yaptı. Etkinliğe, CHP Adana İl Başkanı Dr. Anıl Tamburoğlu, DEM Parti Eş Başkanı Helin Kaya, parti yöneticileri, Adana Eczacılar Odası Başkanı Mürsel Yalbuzdağ  ve KESK Adana Şubeler Platformu üyeleri de destek verdi. Toplanan grup, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulması çağrısında bulunarak, daha güvenli çalışma koşulları için acil önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Özden Polat Öz, şu açıklamada bulundu: "Meslektaşımız Dr. Can Cevher Gürler'in Dumlupınar Aile Sağlığı Merkezi'nde uğradığı saldırıyı büyük bir üzüntüyle kamuoyuna duyuruyoruz. Halen yoğun bakımda tedavi görmekte olan Dr. Gürler'e acil şifalar diliyoruz. Bu insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınıyoruz."

Sağlıkta Şiddet Artıyor: "Yetkililerden Etkili Önlemler Bekliyoruz"

Türkiye genelinde sağlık çalışanlarına yönelik şiddet vakalarının alarm verici boyutlara ulaştığını belirten açıklamada, son beş yılda 30 binden fazla sağlık çalışanının şiddete maruz kaldığına dikkat çekildi. Özellikle hastaneler, aile sağlığı merkezleri ve acil servislerde yaşanan bu şiddet olaylarının güvenli çalışma ortamını tehdit ettiği vurgulandı.

SES Adana Şubesi Şube Eş Başkanı Belgin IŞIK, şu çağrıyı yaptı: "Sağlıkta şiddet, sadece bireysel bir sorun değil, tüm toplumu etkileyen yapısal bir krizdir. Sağlık çalışanlarının güvenliği için acil yasal düzenlemeler yapılmalı, idareciler liyakat esas alınarak belirlenmelidir."

CHP Adana İl Başkanı Dr. Anıl Tamburoğlu, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

Rahmetli Ersin'in öldüğü gün ben 9 Eylül Üniversitesi'nde asistandım. O gün 9 Eylül Üniversitesi bahçesine Ersin'in mezar taşını dikmiştik; bu bir simge olsun, anıt olsun diye! Ama o günden sonra çoğalarak, en kötü kısmı da, artık toplumunun kanıksadığı bir sağlıkta şiddet sorunuyla karşı karşıyayız!.. Bu sorunun arkasında yalnızca bireysel unsurlar değil, siyasi iktidarın ve genel olarak emekçilere bakış açısı vardır. Ayrıca, sağlık sisteminin içerisindeki problemlerin hükümetten kaynaklanmadığı, aksine sağlık çalışanlarının sebep olduğu algısını yaratmaya çalışan bir iktidar ile karşı karşıyayız. Bu sebeple, bu mücadelede tüm sağlık çalışanlarını, sendikalarını, derneklerini ve en önemlisi Tabip Odamızı yalnız bırakmamak adına Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm örgütlerimizle beraber, sağlıkta şiddet sona erene kadar onların yanında olacağız ve omuz omuza bu mücadeleyi sürdüreceğiz."

Tamburoğlu, sorunun asıl kaynağının hükümetin uyguladığı sağlık politikaları olduğunu vurgulayarak, "Bu sağlık sistemi düzelene kadar ve bu hükümeti gönderene kadar Cumhuriyet Halk Partisi olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Sağlıkta şiddet politiktir," dedi.

Toplumun Sesine Davet: "Sağlıkta Şiddet Son Bulsun!"

Haberin sonunda, tüm sağlık çalışanları ve duyarlı vatandaşlar sağlıkta şiddete karşı seslerini yükseltmeye ve dayanışma içinde olmaya çağrıldı. Sağlıkta şiddetin son bulması için mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.

Altun'dan Filistin'e destek paylaşımı Altun'dan Filistin'e destek paylaşımı

Editör: Haber Merkezi