Adıyaman Belediyesi, Kadınlara Özel Belgesel Atölyesi Düzenliyor! 🎬

Adıyaman Belediyesi, kadınların yaratıcı gücünü desteklemek ve 6 Şubat depremlerini kadınların gözünden anlatmalarını sağlamak amacıyla Kadınlara Özel Belgesel Atölyesi düzenliyor. Bu anlamlı projeye başvurular başladı!

Akdeniz Belediyesi, ÇÖP EVDEN “BİR KEZ DAHA” TONLARCA ATIK TOPLANDI! Akdeniz Belediyesi, ÇÖP EVDEN “BİR KEZ DAHA” TONLARCA ATIK TOPLANDI!

6 Şubat Depremleri Kadınların Gözünden Anlatılacak

Atölye, katılımcı kadınların belgesel senaryosu yazımından röportaj tekniklerine, kamera kullanımından ses kaydı, ışık kullanımı, kurgu ve montaj gibi belgesel yapımının tüm aşamalarında eğitim almasını sağlayacak. Eğitimlerin ardından katılımcılar, çekilecek belgesel ile 6 Şubat 2025’te yapılacak galada, kadınların yaşadığı acıları ve deneyimleri sinemanın gücüyle ifade etme fırsatı bulacak.

Başvuru ve Seçim Süreci

  • Başvuru Son Tarihi: 16 Ekim 2024 Çarşamba
  • Seçmeler: 17 Ekim 2024 Perşembe, saat 16:00-18:00
  • Başvuru Yeri: Adıyaman Belediyesi Eğitim ve Kültür Merkezi (AKEM), Bahçelievler Mahallesi, Eski Şire Pazarı Yeri

Başkan Tutdere'den Açıklama

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu atölyeyle kadınların yaratıcılığını desteklerken, şehrimizin yaşadığı büyük acılara dair kalıcı bir eser bırakacağız. 6 Şubat depremleri, kadınların gözünden bir belgeselle tarihe not düşülecek.” dedi.

Kadınların Gücüne Destek

Bu atölye, kadınların yaşadıkları deneyimleri sinemanın gücüyle ifade etmelerine olanak tanırken, topluma farklı bakış açıları sunmayı ve kadınların kültürel üretimlerine katkıda bulunmayı hedefliyor.

#BelgeselAtölyesi #KadınlarınGücü #AdıyamanBelediyesi

Editör: Haber Merkezi