Adıyaman Belediyesi, "04.17 Belgesel Film Atölyesi" adlı yeni bir projeye imza attı. Bu proje kapsamında, 6 Şubat depremlerinin kadınların yaşamlarına olan etkilerini anlatmak amacıyla 15 kadın, belgesel yapımına dair eğitimler alacak ve yaşadıkları travmaları kendi gözlerinden anlatarak bir belgesel çekecekler.

Whatsapp Image 2024 10 19 At 19.23.44 (1)

Başkan Tutdere: "Tarihe Not Düşmek Çok Önemli"

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, bu belgeselin hem tarihe bir not düşmek hem de depremin etkilerine dair farkındalık yaratmak açısından önemli olduğunu vurguladı. Başkan Tutdere, "Bu acıları tarihe not düşmek, gelecek nesillerin daha güvenli ve depreme dayanıklı bir ortamda yaşamaları için büyük önem taşıyor. Ayrıca, deprem şehitlerine olan vefa borcumuzu da bu projeyle ödeyeceğiz." dedi.

"Ayağa Kalkma Nedenlerimden Biri Bu Proje Oldu"

Projenin katılımcılarından Hülya Aydemir, depremde iki çocuğunu, eşini ve sağ bacağını kaybettiğini ifade ederek, "Ayağa kalkma nedenlerimden biri bu proje oldu" diyerek projenin kendisi için ne kadar önemli olduğunu dile getirdi.

"Bu Projenin Çok Yararlı Olacağına İnanıyorum"

Diğer bir katılımcı olan Tülay Açık, depremde 7 saat boyunca çocuklarıyla enkaz altında kaldığını ve ailesinden birçok kişiyi kaybettiğini belirtti. Açık, bu projenin topluma büyük fayda sağlayacağına inandığını söyledi.

Yüreğir’in Geleceği İçin Muhtarlarla Beyin Fırtınası Yüreğir’in Geleceği İçin Muhtarlarla Beyin Fırtınası

Belgeselin danışmanlığını belgesel yönetmeni ve sinema yazarı Burçak Evren üstlenirken, koordinatörlüğünü gazeteci Selma Kara yapacak. Belgeselin galası ise 6 Şubat 2025’te, depremin ikinci yıldönümünde gerçekleştirilecek.

Editör: Haber Merkezi