Son Dakika

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş'ın Bulunduğu Araç Kaza Yaptı

Abone Ol

Ankara - 24 Ekim 2024
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın bulunduğu araç, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine düzenlenen terör saldırısında şehit olan taksi şoförü Murat Arslan’ın cenazesi sonrası Ankara'da bir trafik kazasına karıştı. Bakan Göktaş’ın sağlık durumunun iyi olduğu, ancak ekibindeki bazı görevlilerin hafif yaralandığı öğrenildi.

Cenaze Töreninden Hastane Ziyaretine

Bakan Göktaş, 24 Ekim 2024 günü, TUSAŞ yerleşkesinde gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybeden Murat Arslan’ın Ankara Kahramankazan’da düzenlenen cenaze namazına katıldı. Şehit için yapılan duaların ardından, Bakan Göktaş, saldırıda yaralananları ziyaret etmek üzere Etlik Şehir Hastanesi'ne gitmek üzere yola çıktı.

Eryaman Girişinde Kaza

Cenaze töreninin ardından Kahramankazan’dan ayrılan Bakan Göktaş’ın konvoyu, Etimesgut ilçesi Eryaman girişinde bir kaza geçirdi. Kazanın, birden fazla aracın karıştığı zincirleme bir kaza olduğu belirtildi. Kazanın ardından olay yerine hızla sağlık ve güvenlik ekipleri sevk edildi.

Bakan Göktaş'ın Sağlık Durumu İyi

Bakan Göktaş’ın kaza sırasında yara almadığı ve sağlık durumunun iyi olduğu bilgisi verildi. Ancak, Bakan’ın koruma ekibinde yer alan bazı kişilerin hafif yaralandığı açıklandı. Yaralananlar, olay yerine gelen ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

Kazanın nasıl meydana geldiğiyle ilgili detaylı incelemeler başlatılırken, polis ekipleri kazaya karışan araçların sürücülerinden ve görgü tanıklarından bilgi topladı.

Trafik Kısa Süreliğine Aksadı

Kaza sonrası Eryaman girişinde trafik kısa süreliğine aksarken, kazaya karışan araçların olay yerinden kaldırılmasıyla yol trafiğe yeniden açıldı. Polis ekipleri, kazanın oluş şekli ve nedeni ile ilgili incelemelerini sürdürürken, Bakan Göktaş’ın başka bir araçla hastaneye devam ettiği öğrenildi.

Terör Saldırısında Bir Şehit, Çok Sayıda Yaralı

TUSAŞ’ın Kahramankazan’daki yerleşkesine yapılan terör saldırısında hayatını kaybeden Murat Arslan için bugün düzenlenen cenaze törenine çok sayıda devlet yetkilisi ve vatandaş katıldı. Saldırıda şehit olan Arslan’ın ailesi acılarını paylaştı. Saldırıda yaralananların tedavileri ise çeşitli hastanelerde sürüyor. Bakan Göktaş’ın hastane ziyareti, yaralıların durumu hakkında bilgi almak ve ailelerine destek olmak amacı taşıyordu.

Yetkililerden Açıklama Bekleniyor

Kazayla ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı, ancak yetkililerden olayla ilgili daha fazla bilginin kısa süre içinde paylaşılması bekleniyor. Olayın hemen ardından Bakan Göktaş, herhangi bir ciddi sağlık sorunu yaşamadan yolculuğuna devam edebildi.

Gelişmeler takip ediliyor.