AKP'li Yıldırım'dan CHP'li Karaoba'ya Sert Tepki: "Oyu Köpeklerden Mi Alacaksınız?"

Sokak hayvanlarıyla ilgili olarak düzenlenen komisyon görüşmelerinde AKP'li Adem Yıldırım, CHP'li Ali Karaoba'nın "İktidar olduğumuzda bu yasayı kaldıracağız" açıklamasına sert bir yanıt verdi. Yıldırım, Karaoba'nın sözlerine karşılık olarak, "Oyu köpeklerden mi alacaksınız?" dedi.

Meclis'e sunulan "Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi", Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda görüşülmeye devam ederken, 17 Temmuz'da yapılan ve 18 saat süren görüşmede iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasında gergin anlar yaşandı.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, toplantının tutanaklarında yer alan tartışmalarda CHP Milletvekili Ali Karaoba, "Biz yakında iktidar olacağız ve ilk kaldıracağımız bu yasa olacak. Sizler eğer bu Meclis'te olursanız, yasayı kaldırmaya çalıştığımızda tek kelimeye itiraz etmeyeceksiniz çünkü tepeden Saray’ın kararıyla hareket ediyorsunuz" dedi.

Karaoba'nın bu ifadeleri üzerine AK Parti Milletvekili Adem Yıldırım'ın sert bir şekilde yanıt vermesi dikkat çekti. CHP Milletvekili Ali Gökçek ise Yıldırım'a "Çok ayıp, 'Oyu köpeklerden mi alacaksınız?' ne demek?" diyerek tepki gösterdi.

DEVA Partili Avşar; “Okullar hazır mı?” DEVA Partili Avşar; “Okullar hazır mı?”

Görüşmeler, taraflar arasında devam eden polemikler ve tartışmalarla kaydedilirken, komisyondaki gelişmeler hayvan hakları savunucuları tarafından da dikkatle izleniyor.

Editör: Haber Merkezi