Yetkililer, Cuma gecesi Almanya'nın batısındaki Solingen kentinde düzenlenen bir festivalde bıçaklı bir saldırganın üç kişiyi öldürdüğünü, en az beş kişiyi de ağır yaraladığını bildirdi.

Tanıklar, saat 21:30'dan kısa bir süre sonra, Fronhof'un merkezi meydanında kimliği belirsiz bir saldırganın bıçakla birkaç kişiyi ayrım gözetmeksizin yaraladığını polise bildirdi. Polis, failin kaçtığını ve şu ana kadar adam hakkında çok az bilgiye sahip olduklarını söyledi.

Bıçaklamaların tek bir saldırgan tarafından gerçekleştirildiğine inandıklarını söylediler.

Festival organizatörlerinden Philipp Müller sahneye çıkarak festival katılımcılarına "Sakin olun, gözünüzü dört açın, çünkü maalesef fail henüz yakalanmadı" dedi.

"Bıçaklı saldırgan" tarafından çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi.

Polis, ağır yaralı sayısını beş olarak verdi. Bölgenin en üst düzey güvenlik yetkilisi Herbert Reul, Cumartesi günü erken saatlerde olay yerini ziyaret ettiğinde altı rakamı verdi.

Telegram Kurucusu Pavel Durov, Fransa'da Havalimanında Gözaltına Alındı Telegram Kurucusu Pavel Durov, Fransa'da Havalimanında Gözaltına Alındı

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin İçişleri Bakanı Reul, saldırının "neden" gerçekleştiğini "hiçbirimiz bilmiyoruz" dedi.

"Şu an için sebep hakkında bir şey söyleyemem" ve saldırganın kim olduğu da belli değil, ancak saldırganın olay yerinden "nispeten hızlı bir şekilde" ayrıldığını söyledi.

Belediye Başkanı Tim Kurzbach bir Facebook gönderisinde, "Bu akşam, Solingen'de hepimiz şoktayız. Hepimiz şehrimizin yıldönümünü birlikte kutlamak istedik ve şimdi ağıt yakacak ölülerimiz ve yaralılarımız var." dedi.

"Şehrimize bir saldırının gerçekleşmesi yüreğimi parçalıyor" diye ekledi.

Yerel gazete Solinger Tageblatt, festivali takip eden muhabiri Celine Derikartz'ın "atmosfer ürkütücü" dediğini aktardı. Derikartz, parti atmosferinin birkaç dakika içinde şok etkisi yarattığını ve festival katılımcılarının ağladığını söyledi.

Şehrin 650. yıl dönümünü kutlayan "Çeşitlilik Festivali" Cuma günü başladı ve Pazar gününe kadar devam etmesi planlanıyordu. Festivalde merkezi sokaklarda çeşitli sahneler kurularak canlı müzik, kabare ve akrobasi gibi etkinlikler sunulacaktı.

Saldırıdan sonra şehir festivalin geri kalanını iptal etti. Solingen yaklaşık 160.000 nüfusa sahip olup, Köln ve Düsseldorf gibi büyük şehirlerin yakınında yer almaktadır.

Almanya'da son dönemde bıçaklı şiddet olaylarının arttığından endişe ediliyor.

Mayıs ayında, kendisini "siyasal İslam'a" karşı çıkan bir grup olarak tanımlayan bir Afgan göçmenin bıçaklı saldırısında bir polis memuru hayatını kaybetti .

Almanya'nın en üst düzey güvenlik yetkilisi, İçişleri Bakanı Nancy Faeser , kamusal alanda şu anda izin verilen 12 santimetrelik (4,7 inç) bıçaklar yerine, yalnızca 6 santimetreye (yaklaşık 2,4 inç) kadar bıçak uzunluğuna sahip bıçakların taşınmasına izin vermek için silah yasalarının sertleştirilmesini önerdi.

Editör: Haber Merkezi