Siyaset

Alpay cezaevlerindeki hasta mahkumlara dikkat çekti

Abone Ol


Milliyetçi Sol Parti (MİLLİ SOL) Genel Başkanı Gazeteci Hüseyin Alpay, Bağkur 7200 gün prim eşitlemesi, tescil, ihya, çekte hapis cezasının kaldırılması ile genel af ve ehliyet affına dair taleplerin yerine getirilmeden meclisin tatil edilmesini, millete saygısızlık olarak değerlendirdiklerini söyledi. Açıklamalarında ağır hastalıkları bulunan, yaşlı ve engelli mahkumlar ile küçük bebekleri olan kadın mahkumlara da değinen Genel Başkan Alpay, bu nitelikleri taşıyanların cezalarını ev hapsiyle çekmeleri gerektiğini savundu.



Ankara’da partisinin görüşlerini kamuoyu ile paylaşan Alpay, “Esnafın, çitçinin, dar gelirlinin, af bekleyenlerin istekleri daha fazla göz ardı edilemez. Çekini ödeyemeyen esnafı hapse atmak yerine borçlar yapılandırılmalı, çekte hapis cezası kaldırılmalıdır. 1,5 yıldır Bağkur’lulara verilen 7200 gün prim eşitlemesi sözü yerine getirilmedi. Esnafın sinir uçlarıyla bu kadar oynamak doğru değil.” ifadelerini kullandı.

Milli Sol Genel Başkanı Hüseyin Alpay şöyle dedi:



“Çiftçiler de esnaflar da emekliler de zor günler geçiriyor. Bağkur primleri esnafın ödeyebileceği şekilde yeniden belirlenmelidir. Esnaf ve çiftçilerin Bağkur primi 7200 güne düşürülmeli, esnafa prim desteği verilmeli, 99 öncesi Bağkur'lular da SSK şartlarında emekli edilmelidir. Çekte hapis cezası kaldırılmalı, genel af ve ehliyet affı ile birlikte mutlaka bu sorunlar çözüme kavuşturulmalıdır. Cezaevlerindeki koşullar insan onuruna yaraşır şekilde düzenlenmeli, ağır hastalıkları bulunan, kronik, yaşlı ve engelli mahkumlar cezalarını ev hapsinde çekmelidir. KHK mağdurlarının talepleri dikkate alınmalı, Anayasa Mahkemesi’nin kararlarına derhal uygulanmalıdır. Bütün bu toplumsal talepler yerine getirilmeden meclisi tatil etmek bu millete saygısızlıktır.”