Türkiye OECD ülkeleri arasında haftada en az bir kez parası olmadığı için yemek yiyemeyen öğrenci oranının 

en yüksek olduğu ülke 


Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı gazeteci Hüseyin Alpay, Türkiye’nin 37 OECD ülkesi arasında yüzde 19,2 ile son 30 günde haftada en az bir kez yiyecek parası olmadığı için yemek yiyemeyen öğrenci oranının en yüksek olduğu ülke olduğunu söyledi.

Hüseyin Alpay, çocukların fiziksel gelişiminde yeterli ve güvenli gıda tüketmelerinin önemine dikkat çekerek, “Ülkede zirveye ulaşan yoksulluk, evlatlarımızın yetersiz beslenmelerine neden oluyor. Ücretsiz okul yemeği en temel haktır. Şubat 2023’te başlatılan anaokullarına besin desteği hizmeti bile ekonomik koşullar gerekçe gösterilerek deprem bölgesi haricinde durduruldu. Türkiye 37 OECD ülkesi arasında yüzde 19,2 ile, son 30 günde haftada en az bir kez yiyecek parası olmadığı için yemek yiyemeyen öğrenci oranının en yüksek olduğu ülke oldu. Böyle reel gerçekler ortadayken, iktidarın bu meseleyi de görmezden gelmesi kabul edilemez. Bir an önce devlet okullarında bir öğün yemek verilmesi kamuoyunun beklentisidir.” dedi.

“Genel af ve ehliyet affı ile insanlara yeni bir şans verilmeli”

Adana Alevi Platformu; "Tekçi, Irkçı, Ayrımcı ve Asimilasyoncu Eğitime Hayır" Adana Alevi Platformu; "Tekçi, Irkçı, Ayrımcı ve Asimilasyoncu Eğitime Hayır"


Açıklamalarında genel af beklentisine de değinen MİLLİ SOL Genel Başkanı Hüseyin Alpay, “Kader mahkumlarına ve siyasi tutuklulara yeni bir şans verilmelidir. Binlerce şoför esnafının el konulan ehliyetleri için de ölümlü/yaralamalı kazalara karışmayanlar için ehliyet affı yasalaştırılmalı, insanların ekmek parası için çalışmalarının önü açılmalıdır” ifadelerini kullandı.

“Bağkur reformu acil ihtiyaç”

Alpay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 1,5 yıl önce verilen Bağkur prim eşitleme sözünün yerine getirilmediğini hatırlatarak, Bağkurlu esnafın zor günlerden geçtiğini, kapsamlı bir Bağkur reformu ile sayıları 5 milyona yaklaşan Bağkur’luların sorunlarının ivedilikle çözülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi