Siyaset

Antalya'nın Göbeğinde Okul Krizi: CHP’li Erdem Meclis Gündemine Taşıdı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Erdem, mahallenin okul mağduriyetine dikkat çekti.

Abone Ol

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, Antalya’nın Kepez ilçesine bağlı Çankaya Mahallesi'nde yaşanan okul yetersizliği sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Erdem, mahallenin okul mağduriyetine dikkat çekti.

Okul Olmayınca İkametgahlar Başka Mahallelere Taşındı

Erdem, “Yeni gelişmekte olan Çankaya Mahallesi’nde okul yetersizliği nedeniyle ciddi mağduriyetler yaşanmakta, mahalle sakinleri çözüm bulmak amacıyla ikametgahlarını başka mahallelere taşıyor. Mahallenin nüfusu 20 bin olmasına rağmen, resmi kayıtlarda 12 bin kişi olarak gözüküyor. Bu durum, sorunun ciddiyetini gözler önüne seriyor” ifadelerini kullandı.

Hayırseverler Okul Yapıyor, Ancak Tamamlanmıyor!

Yeni eğitim-öğretim yılının yaklaşmasıyla birlikte, Antalya’nın birçok ilçesinde okul ve kapasite yetersizliği gibi sorunların devam ettiğine vurgu yapan Erdem, “Türkiye genelinde eğitim sorunları büyüyor. Yanlış eğitim politikalarının sonucu olarak, eğitim sistemi yap-boz tahtasına dönmüş durumda. Bu durumu kabul etmek mümkün değil,” diyerek Milli Eğitim Bakanlığı'nı göreve davet etti.

CHP’li Erdem’den Bakan Tekin’e Sorular

Erdem, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e, Çankaya Mahallesi’ndeki okul yetersizliği ile ilgili olarak şu soruları yöneltti:

  1. Çankaya Mahallesi'nde, bakanlığınıza bağlı kaç okul bulunmaktadır ve bu okulların öğrenci kapasiteleri nedir? Hangi okullar ikili öğretim sistemine bağlıdır?
  2. 2020 yılında bir hayırsever tarafından yapımına başlanan Ali Uyaroğlu İlkokulu’nun mevcut durumu nedir? Eğitim-öğretim faaliyetlerinin hangi tarihte başlaması planlanmaktadır?
  3. Bakanlığınız ile Ali Uyaroğlu İlkokulu’nun yapım masraflarını üstlenen hayırsever arasında bir protokol imzalanmış mıdır? Detaylar nelerdir?
  4. Hayırsever tarafından yapılan Emine Uyaroğlu İmam Hatip Ortaokulu inşaatı tamamlanmış mıdır? Bakanlığınız tarafından teslim alınmış mıdır?
  5. Emine Uyaroğlu İmam Hatip Ortaokulu’nun tamamlanmasına rağmen teslim alınmamasının gerekçesi nedir?
  6. Emine Uyaroğlu İmam Hatip Ortaokulu yeni eğitim-öğretim döneminde hizmete açılacak mıdır?
  7. Ali Uyaroğlu İlkokulu tamamlanana kadar, Emine Uyaroğlu İmam Hatip Ortaokulu'ndaki bazı dersliklerin ilkokul olarak kullanılması planlanmış mıdır?
  8. Böyle bir planlama varsa sınıf tefrişatı, öğretmen görevlendirmesi, öğrenci kayıt işlemleri vb. adına hazırlıklar yapılmış mıdır?
  9. İki okul için öğrenci kayıt sürelerinin başlangıç tarihleri nedir?
  10. Antalya'da ikili öğretim devam ederken, okul yetersizlikleri nasıl çözülecektir? Bakanlığınızın bu konuda planları nelerdir?
  11. Eğitime erişimin kolaylaştırılması adına bakanlığınız tarafından atılması planlanan adımlar nelerdir?

CHP’li Erdem, Antalya'nın merkezinde, Çankaya Mahallesi gibi büyük bir mahallede yaşayan çocukların okuldan mahrum bırakılmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, acilen çözüm bulunması gerektiğini ifade etti.