Adana siyasetinin tanınmış isimlerinden olan CHP Çukurova Belediye Başkan A. Adayı Hasan Aslan, projelerle göreve hazır.

Parti tabanında ciddi bir karşılığı olan, mesleği nedeniyle de alt ve üst yapı gibi konularında uzman olan Aslan, hem siyasi arenada hem de parti tabanında deneyimli isimlerden biri olarak dikkat çekiyor. Özellikle harita, imar ve planlama yani şehircilik alanında uzman olan Hasan Aslan’ın bu konuda hazırlamış olduğu önemli projeleri ise Çukurova’nın dört bir yanını kapsıyor.

Belediye Başkanı olduktan sonra istihdam yaratmak, Çukurova’yı i çağdaş ve modern bir kent haline getirmenin en büyük hedefi olduğunu ve Adana’yı sanatın, kültürün ve sporun başkenti yapmak için proje çalışmalarının, ilgili mimar ve mühendis odalarıyla birlikte devam edeceğini kaydeden Aslan, ‘’Emeğin, barışın üretimin adayıyım. Sporda, sanatta, kültürde, barınmada, yürütülebilir projelerle ilçemizi geliştirmeye adayım. Projelerimle Çukurova’nın hak ettiği geleceği yaşaması için adayım’’ dedi.

Yoksullukla mücadele ve istihdam yaratacak projelerle işsizliğin minimum seviyeye indiği bir ilçe yaratma özlemiyle aday olduğunun altını çizen Hasan Aslan, ‘’Partimde hakim olan hak, hukuk ve adalet anlayışının gereği olarak emeğin karşılık bulduğunu tüm kamuoyuna göstermek için adayım’’ diye konuştu.

Hasan Aslan’ın Çukurova için hazırladığı projelerden bazıları şöyle:

Başkan Ferhat Karadağ: “Şanlıurfa’yı Siyasi Hesaplarınıza Kurban Etmeyeceğiz!” Başkan Ferhat Karadağ: “Şanlıurfa’yı Siyasi Hesaplarınıza Kurban Etmeyeceğiz!”

İMAR ve PLANLAMA

 ‘’2000 yılından beri gerek mahkemelerce gerekse ‘Yaban Hayatı’  alanı olarak ilan edilen Karslılar, Kurttepe, Kabasakal, Şambayadı, Söğütlü, Salbaş gibi 10 değişik bölgede tıkanan imar planları ve imar uygulamaları sonuçlanacaktır. 6 Şubat depreminden sonra yaşanan dramlar, arayışlar, sonuçlanarak arsa sorunu çözülecek, huzurlu ve güvenli konutların yapılmasının önü açılacaktır.

Belediyeevleri, Beyazevler , Güzelyalı , Huzurevleri, Mahfesığmaz, Toros, Yurt ve Yüzüncüyıl mahalleleri nüfusun yoğunluğun olduğu nüfusu 10.000 ile 62.000 arasında olan birimlerimizdir.

Belediyeevleri İle Yüzüncüyıl mahallelerimizde bütünlük içinde acil planlar yapılarak yerelde kentsel dönüşüm yapılacak Adana’nın konut stokunu burada akılı binalar tasarlanarak güneş, rüzgâr, hesapların yapılarak her adanın kendi içinde güneş enerji panelleri ile tasarlanarak yerel müteahhitlerle en geç 2-3 yıl içinde bitirileceğini düşünmekteyim. Diğer 6 mehlemizde temizlik, asfalt dışında kültürel alanlar oluşturacak.

Esentepe, Kabasakal, Karslılar, Kurttepe, Kocatepe, Salbaş  ve Yeni mahalle gibi nüfusu 1000- 6.000 arasında olan birimlerimizde ise imar alanlarına uygun sportif alanlar, parklar oyun alanları, yollar oluşturulacak.

Bozcalar, Dörtler, Esentepe, Fadıl, Gökkuyu, Kabasakal, Karahan, Kaşoba, Küçükçınar , Memişli, Örcün, Pirili, Söğütlü mahalleleri 56 ile 1000 arasında olan birimlerimizdir. Bu birimlerimiz köy yerleşkesi olup tarım ve hayvancılıkla uğraşmaktadır. Dolaysıyla mutlak şekilde belediyemizin bünyesinde tarım ve bahçe ürünlerine bakacak ziraat mühendisi ve hayvancılığa bakacak veteriner tahsis edilerek ülke ekonomisine katkı sağlanacaktır.

Adana Seyhan nüfusuna kayıtlı olmamın nedeni ise Çukurova ilçemizin Seyhan’dan 2009 yılında ayrılmış olmasıdır. İmar planlarında Kuzey Adana olarak bilinen( Çukurova’mız) bölgenin 1986- 1967 yılında imara açıldı.   Benim de bu bölgenin imar uygulamasında yaklaşık iki yıl çalışmam bulunmaktadır.  1986 yılından günümüze sokakların açılması dahil tüm gelişmeye şahitlik ettim.’’

DÖNÜŞÜM PROJELERİ

İmar ve planlama dışında ‘’Kentsel Dönüşüm ve Yenileme’’  projeleriyle de bütünlük sağlayan Aslan’ın  Belediye Evleri ve Yüzüncüyıl mahalleleri ile heyelan bölgesi olarak ilan edilen yaklaşık 30 hektarlık alnın kentsel dönüşüm çerçevesinde yenilenmesi projesi de bulunmaktadır. Hasan Aslan’ın projesine göre bu 2 mahalle ile hayalen bölgesi yerinde dönüşüm yapılarak hızlı tamamlanacak. Bunun gerçekleşmesi için 2 seçenek üzerinde çalışması var. Birinci seçenek, vatandaşların TOKİ’ye muhtaç edilmeden kentsel dönüşüm çerçevesinde Sosyal donatısı yüksek, geniş yeşil ve spor alanları, akıllı binaları ile enerjisini kendi üreten yerleşim alanları oluşturmak. Aslan’ın ikinci seçeneği ise kaynağı belediye olarak dünya ve Avrupa konut fonundan finansman sağlanarak insanların dönüşüm içerisinde yaşam standartlarını en üst seviyeye taşımak. Tüm projelerde Adanalı müteahhitler ile vatandaşlar arasındaki garantörlüğü belediye olarak sorumluluktan kaçınmayarak Ankara dikmen vadisi örneğinden olduğu gibi sosyal devlet anlayışı ile üstlenmek.

ÖĞRENCİ YURDU PROJESİ

Türkiye’nin dört bir yanından Çukurova’ya gelerek burada üniversite eğitim ve öğrenimlerini tamamlamayacak olan öğrenciler için en önemli sorunlardan biri barınma sorunu ve Aslan’ın bu konuda ki en önemli projelerinden bir de öğrenci yurdu projesi. Sosyal demokrat anlayışla mevcut olan ve göreve geldikten sonra ilk yıl içinde ek öğrenci yurdu yapımına başlayıp tamamlanacak.  Böylece İyi bir gelecek, İyi yetişmiş gençlerle gelecek.

KOOPERATİFLEŞME

Adana bir tarım kenti. Aslan’ın bu konudaki en önemli projelerinden biri de Kooperatifleşme…

Adana’ya özgü ürünlerin yanı sıra tatlı su balıkçılığı, el sanatları, narenciye, et ve süt ürünlerini üreten çiftçi kesimi için kooperatifler kurulacak. Çiftçinin ürettiği ürünler belediyenin garantörlüğünde bir pazarlama ağı ile ulusal ve uluslararası pazarlarda satışa çıkarılacak. Üretime dayalı bir ekonomi modeli oluşturulacak.

Hasan Aslan’ın organik köy pazarı, üretime dayalı kütür merkezleri ile çok amaçlı kültür merkezleri gibi diğer projeleri ise şöyle:

 ‘’Çukurova ilçesine bağlı merkez ve kırsal mahallelerde, çiftçi kardeşlerimizle organik tarım yapacağız. Ürettiğimiz bu ürünleri, Çukurova ve Adanalı hemşerilerimizle sabit organik pazarlarla buluşturacağız. Böylece hem istihdam alanı sağlayacağız, hem de yurttaşlarımızın sağlıklı, güvenli ve organik ürünleri ucuza almasını sağlayacağız. Kırsal alan kuracağımız hobi bahçeleriyle, halkımız da üretimin bir parçası olacak.

ÜRETİME DAYALI KÜLTÜR MERKEZLERİ

Kentleşme, spor sanat, barınma gibi projelerinin yanı sıra özellikle kadınlarımızın ücretsiz kurslar düzenleyip kendilerini geliştirebileceği üretime dayalı kültür merkezleri oluşturarak Çukurova’nın geleceğini kuracağız. Bu merkezlerimizde, el sanatları kursları, sanat tasarımları kursları, kişisel gelişim kursları, yemek kursları (yiyecek – içecek hizmetleri)  müzik kursları, hasta ve yaşlı hizmetleri kursları, kuaförlük kursları gibi vatandaşlarımızın her türlü alanda kendilerini geliştirebileceği, üretebileceği, sürekli eğitim ve uygulama mekanları olacaktır.

ÇOK AMAÇLI TEMA PARK ve YAŞAM MERKEZİ

Tema park ve Yaşam merkezleri projelerimizdeki en önemli amaç insanların dinlenebileceği sosyal, kültürel, sportif paylaşımlar yaparak rahatlayabileceği mekanlar oluşturmaktır. Bu alanlar içerisinde çocuklarımız için çeşitli oyun parkları, gençlerimiz için satranç merkezi ve eğlence salonları, her yaşta bireyin kullanabileceği okuma salonu, kütüphane ve dinlenme alanları oluşturacağız.

Mevcut ilçemiz Seyhan Baraj gölü ve Çatalan barajı ile birleşme noktasında önemli bir konuma sahiptir. Yaşam köyü projemiz ile uluslararası su sporları ve su oyunları festivali yapılabilecek bir alan oluşturarak bölge turizmine önemli katkı sunacağız. İçerisinde, olimpik havuzlar,  amatör spor kulüpleri için çok amaçlı spor salonları, futbol sahaları, tenis kortları, koşu parkurları, bisiklet yolların içinde yer alacağı dev spor kompleksleri oluşturacağız. Böylece yılın on iki ayı boyunca faydalanabilecek. İlçemizde birden fazla spor branşın gelişimine imkân vereceğiz. Çok amaçlı Yaşam köyü içerisinde, piknik alanları da yer alacaktır.

KÜLTÜR ve SANAT SOKAĞI

Sanat sokağı projemiz ‘Sokakta Hayat Var’ sloganıyla her türlü sanatsal faaliyetlerin yapıldığı, renkli, hareketli şehrin nabzının attığı modern sokaklar yaratacağız.

Sosyal Demokrat Belediyecilik anlayışıyla Konya, Kayseri ,Gaziantep, Eskişehir, Ankara Dikmen Vadisi ve Batıkent gibi yerleri 1960 -1990 yılları arasında planlayıp kalkındırdıysak, Çukurova’mızda sosyal devlet anlayışıyla geleceğe planlayıp, kalkındıracağız.

Çukurova’yı, var olan hizmetlere yeni projeler ekleyerek daha mutlu insanların yaşadığı bir ilçe haline getirmek için adayım.

Kültürün, sanatın ve sporun başkenti olmuş bir Çukurova özlemiyle adayım.

Mesleğim Harita Kadastro yani şehirciliğin, planlamanın ve yerel yönetimlerin tam kalbindeyim.1990 yılından günümüze devlete iş yapmam, devletin tüm kademelerine iş yapmam, üreten, barışan belediye yaratmak projelerim ile liyakat sahibi kadrolarımızla hazırım. Çukurovalı hemşerilerimi asla utandırmayacağım. Bu projelerde ideamızda inadımızda kaynağımızda, liyakatli kadrolarımızla dersime çalıştım hazırım, varım. ‘’

Editör: Haber Merkezi