Narin'in Tutuklu Amcası Salim Güran'ın Avukatı Davadan Çekildi: "Bir Anne Olarak Savunmaya Devam Edemeyeceğim"

Türkiye'yi derinden sarsan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Diyarbakır Bağlar'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bir dere yatağında çuval içinde bulunan küçük Narin'in katledilmesiyle ilgili soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında aile üyeleri dahil 24 kişi gözaltına alınmış, Narin’in amcası Salim Güran ise cinayet şüphelisi olarak tutuklanmıştı.

Son olarak, tutuklu bulunan amca Salim Güran’ın avukatı Seda Toğrul, davadan çekildiğini açıkladı. Toğrul, yaptığı yazılı açıklamada "Bir anne olarak daha fazla savunmaya devam edemeyeceğim" diyerek müdafilik görevini bıraktığını duyurdu.

Avukat Seda Toğrul’un Yazılı Açıklaması:

Basına ve Kamuoyuna Duyuru
Kamuoyunun yakından takip ettiği Narin Güran olayı hepimizi derinden üzmüştür. Şüpheli Salim Güran'ın olayla ilgili somut delil bulunmadan tutuklanmış olduğu 5 Eylül 2024 tarihinde, Narin'in yaşayıp yaşamadığı dahi bilinmezken, Anayasa'nın vermiş olduğu savunma hakkı kapsamında müdafilik görevi üstlenmiş isem de dosyada gelinen aşamada diğer sanık ve gizli tanık beyanları, Narin'in ölü olarak bulunması ve dosyaya dahil edilen adli tıp raporları göz önünde bulundurarak bir anne olarak savunmaya devam edemeyeceğimden müdafilik görevinden çekilmiş bulunmaktayım.

CHP'li Şevkin: "TOKİ, Lüks Konutu Bırak, Depremzedelere Konut Yap!" CHP'li Şevkin: "TOKİ, Lüks Konutu Bırak, Depremzedelere Konut Yap!"

Güzel kızımız Narin'in yaşadıklarının derin hüznü ve acısını bir anne olarak doğrudan içimde hissediyorum. Dosyanın bundan sonra sanık müdafii olarak değil, bir anne ve bir vatandaş olarak yakından takipçisi olacağımı, adil bir yargılamanın gerçekleştirilmesi ve tüm sorumluların yargılanması temennisi içinde olduğumu kamuoyuna saygılarımla bildiririm.”

Avukat Toğrul’un bu kararı, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı ve cinayetle ilgili soruşturma süreci büyük bir dikkatle takip edilmeye devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi