İzmir Körfezi'ndeki Balık Ölümleri Üzerine İnceleme Başlatıldı

TÜİK Verilerine Göre Türkiye'de ortalama Yaşam Süresi 77,3 Yıla Düştü TÜİK Verilerine Göre Türkiye'de ortalama Yaşam Süresi 77,3 Yıla Düştü

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir Körfezi'nde yaşanan balık ölümleri üzerine harekete geçti. Bakanlık ekipleri, balık ölümlerinin gerçekleştiği bölgede ve Körfez açıklarında deniz suyu numuneleri alarak inceleme başlattı. Yapılan açıklamada, numunelerin yetkili laboratuvarlar tarafından incelendiği ve ilk değerlendirmelere göre balık ölümlerinin sudaki kirlilik nedeniyle oksijen seviyesinin yetersiz olmasından kaynaklandığı belirtildi.

Resim

Deniz İzleme Gemisi ve Mobil Laboratuvar Gönderildi

Daha ayrıntılı inceleme yapmak amacıyla bölgeye Deniz İzleme Gemisi ve Mobil Su ve Atıksu Laboratuvarı sevk edildiği kaydedildi. Körfeze deşarj olan 7 dere ve atık su kaynaklarında denetimler yapılacağı ve bu süreçte yaşanan kirlilikle mücadele için sorumlu yerel yönetimlerin uyarıldığı bildirildi. Bakanlık, gelişmeleri yakından ve hassasiyetle takip ettiğini vurguladı.

Bakan Kurum'dan Açıklama: "Çocuklarımıza Berrak Bir Gelecek Bırakmak Zorundayız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Bakan Kurum, "Bu memleket bizim. Çocuklarımıza berrak bir gelecek bırakmak zorundayız. Bu konuda herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli." ifadelerini kullandı. Kurum, çevre sorunlarına karşı duyarlılığın artırılması ve gerekli önlemlerin alınmasının önemine dikkat çekti.

İzmir Körfezi'ndeki balık ölümlerinin nedenini tespit etmek ve çevre kirliliği ile mücadele için başlatılan çalışmaların sonuçları kamuoyu ile paylaşılmaya devam edecek.

Editör: Haber Merkezi