Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 79. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu New York’ta, ABD’nin önde gelen yatırım bankalarıyla önemli temaslar gerçekleştirdi. Şimşek, Goldman Sachs, Citigroup ve Morgan Stanley’nin üst düzey yöneticileriyle bir araya gelerek Türkiye’nin ekonomi programını anlattı.

Yatırımcılara 'Vergi Artışı Yok' Teminatı

CHP'li Başevirgen: “Gediz Nehri’ne Dökülen Biyogaz Atıkları Bölgedeki Canlıların Ölümüne Yol Açıyor” CHP'li Başevirgen: “Gediz Nehri’ne Dökülen Biyogaz Atıkları Bölgedeki Canlıların Ölümüne Yol Açıyor”

Goldman Sachs tarafından düzenlenen yuvarlak masa toplantısında konuşan Şimşek, Türkiye’nin ekonomi politikaları hakkında yatırımcılara bilgi verdi. Toplantıya dünyanın en büyük fonlarından 15 kişilik bir portföy yöneticisi grubu katıldı. Bakan Şimşek, programın odağında sıkı maliye politikaları ile harcama disiplini ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele olduğunu vurgularken, "Yeni ilave vergiler getirilmesi planlanmıyor" mesajını yatırımcılara iletti.

META ve IFC ile Kritik Görüşmeler

Bakan Şimşek, ABD temasları kapsamında META Küresel İlişkiler Başkanı Nick Clegg ve Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Başkanı Makhtar Diop ile de verimli toplantılar gerçekleştirdi. Görüşmelerde Türkiye’nin 2024-2028 yılları arasında IFC'den 9 milyar dolar finansman sağlamasının planlandığı öğrenildi.

Yatırımcılardan Programlara Destek

Goldman Sachs’ta gerçekleştirilen toplantılara katılan yatırımcıların Türkiye’nin ekonomi programına yönelik tebrik ve destek mesajları verdiği belirtildi. Şimşek, ayrıca ASKON ABD Şubesi’nin düzenlediği Amerika-Türkiye iş dünyası buluşmasında iş insanlarıyla bir araya geldi.

Editör: Haber Merkezi