Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, hakkında devam eden dava sürecine ilişkin yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. Tunç, "Kimse yargıya parmak sallayamaz, yargıyı tehdit edemez" dedi.

Ankara 2 No'lu Barosu tarafından Ulucanlar Cezaevi Sanat Sokağı'nda düzenlenen Adli Yıl Açılış Kokteyli'nin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Tunç, İmamoğlu'nun, bir televizyon programında yaptığı açıklamalara değindi. İmamoğlu, programda "İstinaf benim hakkımda ceza versin, bu iktidar Yargıtay’ın karar gününü göremez" ifadelerini kullanmıştı.

Ceylan Akça Cupolo,  Tavşantepe’de Doğal Olmayan Ölümlerin Tamamı Araştırılsın! Ceylan Akça Cupolo, Tavşantepe’de Doğal Olmayan Ölümlerin Tamamı Araştırılsın!

Bakan Tunç, bu sözlerin yargıya yönelik bir tehdit içerdiğini belirterek, "Yargımız, başta Anayasa, kanunlar ve ilgili mevzuat çerçevesinde karar verir. Görülmekte olan bir davaya yönelik tehdit içeren sözler söylemek hiç kimseye yakışmaz. Makamı ne olursa olsun yakışmaz. Kimse yargıyı tehdit edemez, yargıya parmak sallayamaz" şeklinde konuştu.

Tunç, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığına vurgu yaparak, yargının eleştirilebileceğini ancak tehdit edilemeyeceğini ifade etti. Ayrıca, İmamoğlu’nun açıklamalarının hukuk sistemi açısından uygun olmadığını ve yargı mensuplarını etkileme çabasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Bakan Tunç, ceza infaz sistemine de değinerek, suçluların ıslahı için yapılan çalışmaların önemine vurgu yaptı ve sosyal medyanın suç işlenmesini teşvik eden bir mekanizma haline dönüşebileceğine dikkat çekti.

Adalet Bakanı'nın açıklamaları, yargı bağımsızlığına olan inancı vurgularken, İmamoğlu'nun sözlerinin kamuoyunda nasıl yankı bulacağı merak konusu.

Editör: Haber Merkezi