Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, vatandaşların tünel, köprü ve otoyol geçiş ödemelerini artık e-Devlet üzerinden kolayca yapabileceğini duyurdu. Uraloğlu, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından e-Devlet sistemi üzerinde yapılan geliştirme sayesinde, araç sahiplerinin bu ödemeleri tek tıkla gerçekleştirebileceğini belirtti.

Elektrik Mühendisleri Odası; Her türlü elektronik cihaz endişe kaynağı haline gelmiştir Elektrik Mühendisleri Odası; Her türlü elektronik cihaz endişe kaynağı haline gelmiştir

Bakan Uraloğlu, TÜRKSAT tarafından geliştirilen e-Devlet sisteminin dijitalleşme ve teknolojinin kamu hizmetlerine entegrasyonunda önemli bir rol oynadığını hatırlatarak, yeni düzenlemenin Karayolları Genel Müdürlüğü ile özel şirketler tarafından işletilen tüm ücretli yolları kapsadığını ifade etti. Uraloğlu, şu bilgileri verdi:

“Artık vatandaşlarımız, tünel, köprü ve otoyol geçişlerine ilişkin borç ödemelerini güvenli bir şekilde e-Devlet üzerinden yapabilecek. Araç sahipleri, otoyol kullanımlarını takip edebilir, yasal takibe konu olmamış geçiş borçlarını ve cezaya düşmemiş geçiş ödemelerini bu sistem aracılığıyla gerçekleştirebilirler. e-Devlet üzerinden yapılacak işlemler, borç ödeme imkanı, ihlalli geçiş bildirimi ve borç sorgulama gibi mevcut işlemleri daha kullanıcı dostu ve kolay hale getirecek. Bu yenilikler, geçişlerin cezaya düşmeden ödenmesini sağlayacak ve sadece plakası kayıtlı araçların sahipleri tarafından kullanılabilecektir.”

Uraloğlu, dijital hizmetlere erişimi artırmayı ve vatandaşların hayatını kolaylaştırmayı amaçladıklarını belirterek, bu hizmetlerin daha pratik ve güvenli hale getirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi