Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul’da yaşanan taksi sorununu çözmek amacıyla "Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi"ni onaylayacaklarını duyurdu. Uraloğlu, İstanbul’daki taksi sıkıntılarının çözülmesi için yeni bir adım attıklarını ve bu yeni sistemle birlikte şehirdeki taksi hizmetlerinin daha erişilebilir ve kaliteli hale geleceğini belirtti.

Bakan Uraloğlu yaptığı açıklamada, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak İstanbul’da vatandaşlarımızın yaşadığı taksi sorununu çözmek adına Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi’ni onaylayacağız. Bu sistem, İstanbul'da yaşayan vatandaşlarımızın şikayetlerini gidermek için tasarlandı,” ifadelerini kullandı.

Elektrik Mühendisleri Odası; Her türlü elektronik cihaz endişe kaynağı haline gelmiştir Elektrik Mühendisleri Odası; Her türlü elektronik cihaz endişe kaynağı haline gelmiştir

2500 Araçla Başlayacak

Yeni sistemin ilk etapta 2500 araçla hizmete başlayacağını açıklayan Uraloğlu, bu araçların taksi hizmetine katılmasının ardından İstanbul’daki taksi hizmetlerinin iyileşeceğini ifade etti. Uraloğlu, sistemin devreye girmesiyle birlikte vatandaşların taksi bulma konusundaki sorunlarının büyük ölçüde çözüleceğini belirtti.

UKOME Toplantısında Gündeme Gelecek

Bakan Uraloğlu, yarın yapılacak olan UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) Toplantısı'nda bu konunun gündeme alınacağını ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak oy hakkına sahip kurumların bu teklife olumlu yönde görüş bildireceğini de kamuoyuna duyurdu.

Uraloğlu, İstanbul’un ulaşım sorunlarının çözümüne yönelik atılan bu adımın önemli bir katkı sağlayacağını ve “Taksi sorununun çözümü adına attığımız bu adımın İstanbul’umuza hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi