Bakan Yerlikaya: Organize Suç Örgütüne Yönelik "KUYU-20" Operasyonuyla 11 Şüpheli Yakalandı

Siyasi Yasak Getirilen Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar: "Ortada Büyük Bir Hukuki Garabet Var" Siyasi Yasak Getirilen Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar: "Ortada Büyük Bir Hukuki Garabet Var"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, İstanbul'da gerçekleştirilen "KUYU-20" operasyonu kapsamında 11 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Operasyonun, Kani Derici ve Ferit Bilmez'in liderliğini yaptığı iki ayrı organize suç örgütüne yönelik gerçekleştirildiği belirtildi.

Operasyon neticesinde elebaşları da dahil olmak üzere toplam 11 şüphelinin tutuklandığı bildirildi. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü koordinesinde Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı'nın işbirliğiyle düzenlenen operasyonda şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kasten öldürmeye teşebbüs, tehdit, 6136 Sayılı Kanuna muhalefet ve mala zarar verme suçları işledikleri tespit edildi.

Operasyon kapsamında 15 adet ruhsatsız tabanca ile büyük miktarda döviz ve Türk Lirası ele geçirildiği belirtildi.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonu gerçekleştiren jandarma birimlerini tebrik eden Bakan Yerlikaya, "Milletimizin duası sizinle" mesajını paylaştı.

Editör: Haber Merkezi