İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi'nde başlayan işçi eylemleri, hastane yönetimini harekete geçirdi. Başhekimlik önünde toplanan işçiler, aşırı iş yükü ve personel yetersizliği nedeniyle iş bıraktı. Asgari ücretle çalışan işçiler, farklı birimlerin işlerini de yapmak zorunda kaldıklarını belirterek maaşlarının artırılmasını talep ediyor.

İşçilerden KLAS Isıtma Soğutma Klima Sistemleri Fabrikası'na Anayasal Hak Çağrısı İşçilerden KLAS Isıtma Soğutma Klima Sistemleri Fabrikası'na Anayasal Hak Çağrısı

İşçiler, personel sayısının yetersiz olmasının kendilerine ekstra yük getirdiğini ifade etti. "Hemşirelik, temizlik, hasta bakımı gibi farklı birimlerin işlerini yapmak zorunda kalıyoruz," diyen işçiler, bu durumun iş yüklerini katlanılmaz hale getirdiğini aktardı.

Ağır çalışma koşulları ve düşük ücretlere karşı iş bırakma eylemi gerçekleştiren işçilere taşeron firma ISS bir duyuru metni gönderdi. İş bırakma eylemi nedeniyle Bayraklı Şehir Hastanesinde verilen sağlık hizmetlerinde önemli aksamalar meydana geldiği, çalışanların seslerinin duyulduğu ancak eyleme devam edilmesi sonucunda eylemin meşruiyetini yitireceği anlatılan metinde, "Bayraklı Şehir Hastanesinde devam etmekte olan eyleme saat 12.00 itibariyle son verilmesi gerektiğini ve eyleme katılan tüm işçilerimizin görevli oldukları birimlerde derhal işbaşı yapmaları gerektiğini hatırlatır; belirtilen saatten sonra eyleme devam eden veya eyleme katılan işçilerin iş akitlerinin 6356 sayılı Kanunun 70.maddesi ve 4857 sayılı İş Kanununun 25/|| maddesi uyarınca haklı nedenle derhal bildirimsiz ve tazminatsız olarak feshedileceğini ilanen tebliğ ederiz" ifadeleri yer aldı. İşçiler ise bu duyuruya tepki göstererek haklarını alana kadar mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'ndeki işçiler de asgari ücret dayatması ve mobbinge karşı iş bıraktı.

Hastane çalışanları "İşçiyiz, haklıyız, söke söke alırız" sloganıyla Sağlık Bakanlığı'nın Bilkent Yerleşkesine doğru yürüyüşe geçti.

Bu sırada yanlarına gelen hastane yöneticileri işçilerden yürüyüşlerini durdurmalarını isteyerek, görüşme talebinde bulundu. Daha sonra işçileri temsilen bir grup hastane yöneticileriyle masaya oturdu.

Editör: Haber Merkezi