Mangal başına geçtiler, mezeleri beğendiler, dostlukları tazelediler

Belçikalı misafirleri ağırladık

Türkiye Kültür Vakfı (TKV) ve Uluslararası Öğrenci Değişim Programı (AFS) işbirliğiyle, her yıl dünyanın dört bir tarafından yüzlerce lise öğrenci ülkemizde Adana dahil belli başlı şehirlerimizde Türk okullarında eğitim almakta ve kültürün en önemli parçası olan Türk dilini öğreniyor. Bu kapsamda; yüzlerce Türk öğrencimiz de bu sisteme dahil olan sayısız ülkede eğitim alıp, kültür ve dil öğreniyor.

1Bd97A72 Adb4 41B1 8D07 Ea9838Bf0Be6

Adana ve civarı illerden başvuruda bulunan öğrencilerin sınav ve mülakatları Adana’da aktif olan AFS ofisi gönüllüleri tarafından yürütülürken; bu tecrübeyi yaşamak isteyen tüm gençleri 8 Kasım’a kadar devam eden başvurular için Türk Kültür Vakfı - AFS Internet sayfasındaki linki doldurmaları gerekiyor.

 BELÇİKALI MİSAFİRLER

Tutdere: “11 deprem ilinde en az 300 milyon insan kanser riski altında” Tutdere: “11 deprem ilinde en az 300 milyon insan kanser riski altında”

Aynı şekilde tüm dünyada bu sistemle çocuğunu başka bir ülkeye okumaya göndermiş veya gelen yabancı çocuklara evlerini açmış gönüllü anneler de bir haftalık AFS-EVA değişim programıyla bu kültür programlarına dahil oluyor.

Bu kapsamda AFS programıyla Adana’ya gelen Belçikalı misafirler Annette, Goedele, Karine, Anja ve Bea; Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Belçika da birlikte çalıştıkları Türk iş arkadaşları olduğunu ve onların kültürünü daha yakından tanımak istediklerini söyleyen Belçikalı misafirler; Türkiye’ye yapılan turistik gezilerde yerel insanları ve kültürü yakından tanımanın mümkün olmadığını fakat AFS’nin EVA programıyla kendilerine farklı ülke ve kültürleri çok yakından tanıma fırsatı sunduğunu belirttiler.

Türk kız kardeşleriyle eşsiz deneyimler yaşadıklarını, Türk kültürünü, aile yapısını, misafirperverliğini ve cana yakınlığını yakından tanıma şansı bulduklarını ve Türklerin bu eşsiz coğrafya da çok şanslı olduklarını dile getirdiler.

ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir Belçikalı misafirlerle yakından ilgilenerek; Her iki ülkedeki örf ve adetleri, kültürel yapısını öğrenmenin önemine dikkat çekti. Her iki ülke insanının birbirini yakından tanımasının dostlukları pekiştireceğini, sosyal ve kültürel farklılıkların bu sayede olumlu sonuçlara yol açacağını söyledi.

ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde mangalın başına geçen Belçikalı misafirler; Adana kebap ve diğer mezeleri tadarken, gördükleri misafirperverlikten mutlu oldular.

Editör: Haber Merkezi