Bir Ayda 40 Milyon Gelir! En İyi Savaş Oyunları İncelemesi!

En uzun süre popülerliğini koruyan oyunlardan söz ettiğimizde, savaş oyunlarını asla göz ardı edemeyiz. Yakın dönem Google Play Store ve App Store'daki Çok Satanlar listesine baktığımızda, SLG oyunları listenin üst kısımlarını ele geçirmiş olduğunu görürüz.

Bugün gelin birlikte sıralamanın zirvesini tam anlamıyla ele geçirmiş olan SLG ürünlerinin nasıl bir pazarlama stratejisi kullandığını inceleyelim.

Influencer Çalışmalarıyla Gelen İndirme Başarısı "Rise of Kingdoms"

Geleneksel oyun yöntemleri ile karşılaştırıldığında, başkalarından alınan tavsiyeler hâlâ yeni kullanıcı kazandırmada en etkinli yöntemlerden birisi, özellikle bazı iyi görünen yayıncılar tarafından oyununuz başkalarına tavsiye ediliyorsa.

https://youtu.be/xH7SOSH3s7U

"Rise of Kingdoms" işte tam bu yöntemi kullandı, bir grup influncer ile iş birlikteliği yaparak ürününü tavsiye ettirtmeye başladı, aynı zamanda videoların altına altyazılar ekleyerek, oyunculara daha iyi bir deneyim sundu; "Krallığın seni bekliyor", "Diğer oyuncularla mücade et ve dünyayı ele geçir" gibi daha net işleyen sloganlarla kampanyasını yürüterek oyuncuları oyunu denemeye ve mücadeleye davet etti.

Tüm bunların dışında, oyuncuların aşina olduğu bazı ünlü oyun elementlerini de ürüne ekleyerek, yeni oyunculara erişme oranını yükseltti.

Sanatın Ünlü Oyunla Birleşmesi - "Clash of Kings"

SLG kulvarının emektar kralı, ilk yayınlanmasının üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen çok satanlar listesinin zirvesindeki oyun "Clash of Kings", pazarlama kampanyasında ünlü oyunların başarılı elementlerine yer vermiştir.

https://youtu.be/TDcdQjnbDRM

"Clash of Kings" sanatsal açıdan eski macera oyunu "Mount & Blade" elementlerinden faydalanmıştır, videolarında klasik oyun elementlerine yer vermiştir. Videoların başlangıcındaki kamera açısı oyuncuları doğrudan hikayeye çekerken, oyuncu hemen "kontrol" arayüzüne geçebilmektedir. Kendi birliklerine doğru saldıran düşmanları gören "oyuncu", savaş alanının çevresine pusular kurarak, düşmanları yenilgiye uğratmaya çalışır. Oyuncuların alışkın olduğu aksiyon dolu savaş sahneleri, ürünün yerel pazarlarda daha çekici hale gelmesine yardımcı olmuştur.

Buna benzer diğer ünlü oyunların elementlerine yer veren örnekler oldukça fazladır, ancak eğer oyuncuların isteklerine göre bir oyun tasarlayacak olsaydık, oyuncular muhtemelen ürüne daha fazla minnet besleyecek olurlardı, ONEMT işte böyle bir strateji izledi.

Özenle Hazırlanmış Bir Oyun - "Revenge of Sultans"

https://youtu.be/FUraotyfhJg

"Revenge of Sultans" ONEMT'nin kendi geliştirdiği ilk oyundur, 14. yüzyılda Orta Doğuda hakim olan liderlerin tarih sahnesindeki rollerine göre dizayn edilmiştir, oyunu geliştiricisinin bir söyleşide dediğine göre, oyunu hazırlarken tarihi gerçeklikle uyum sağlamasına fazlasıyla özen gösterilmiş, bir dizi test ve düzeltmeden sonra oyunu yayınlamışlar.

Yaşanmış tarihi gerçekler temelinde, taht oyunları üzerine bir pazarlama elementi kullanılmış olması, videoların albenisini arttırmıştır. Yukarı bahsettiğimiz detaylarla uyumlu bir şekilde, oyuncu oyuna girer girmez o dönemin kıyafetleri içinde bir kral ve güzel bir kız görüyor, aralarındaki yakınlıktan rahatsız oluyor, bir dizi süslenme ve makyajdan sonra kralın gönlünü feth ederken, bu sahne oyuncuların fazlasıyla beğenisini kazanıyor.

Dünya Çapı Uzun Dönemli Strateji "Clash Royale"

Mücadeleye dayalı tüm oyunlarda, oyuncular sadece karşı tarafı yenmenin zevkine varmak için savaşır; eğer böyle bu bir ülke için savaşmaya gelirse, o zaman daha fazla oyuncu mücadeleye katılmak için can atar.

Supercell'in önceki iki muhteşem oyunu "Clash of Clans" ve "Boom Beach" gibi, "Clash Royale" de global tek bir sunucu kullanmayı tercih etmiş ve bunun faydalarını fazlasıyla görmüştür. SocialPeta'nın verilerine göre, sadece 2021 yılının Ekim ayında "Clash Royale" App Store gelirleri 38 Milyon Doları geçmiştir.

Supercell haricinde daha bir çok üretici, global tek sunucu stratejisinin uygulanabilirliğini incelemiştir, daha önce bahsettiğimiz ürünlerin bazıları da bu stratejiyi tercih etmişlerdir. Ancak bu stratejinin maliyeti biraz daha fazladır. Çeviri seçeneğinin yanında, çeşitli ülkelerin geleneklerine ve alışkanlıklarına da dikkat etmek gerekir, bu yüzden ince eleyip sık dokumak önemlidir.

Son Söz Olarak

Genel olarak konuşacak olursak, bir savaş oyunun oyun pazarında başarılı olabilmesi için, oyunun kendi kalitesiyle birlikte, pazarlama elementlerinin tasarımları ve operasyon strateji tercihleri; oyuncuların aşina olduğu görsel elementleri kullanma ve oyuncuların psikolojilerine göre stratejilerin düzeltilmesi de oldukça önemlidir, ancak oyuncuların "onayını" aldıktan sonra,  bir oyun için başarılı olmuş denilebilir.

Editör: TE Bilisim