Türk tiyatrocu, oyuncu, yönetmen ve televizyon sunucusu Kenan Işık. 1 Ocak 1947 tarihinde İstanbul'da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı okuduktan sonra, tiyatro kariyerine atıldı.

'KİM MİLYONER OLMAK İSTER?' İLE GÖNÜLLERE TAHT KURDU

Kenan Işık'ın sanat kariyerinde birçok farklı alanda başarılı çalışmaları var. Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden biri olan Kenan Işık, tiyatro oyunculuğunun yanı sıra, sahne yönetmenliği de yaptı. Özellikle Ferhan Şensoy'un yazdığı "Ferhangi Şeyler" adlı eser ile tanındı.

Televizyon dünyasında da geniş bir kitle tarafından tanınan Kenan Işık, Kim Milyoner Olmak İster? adlı yarışma programının uzun yıllar sunuculuğunu yaptı. Bu programla büyük bir popülarite kazandı. Ayrıca, birçok dizi ve televizyon programında rol aldı. Bunların başlıcaları ise; Süper Baba, Dadı, Tatlı Hayat, Belalı Baldız, Emret Komutanım, Anında Görüntü Show.

Kenan Işık, aynı zamanda yazarlık yaptı. Çeşitli kitapları bulunmakta ve yazılı eserlerinde de başarılı bir kariyere sahip.

10 SENELİK KOMA SÜRECİ

21 Mart 2014 günü spor sonrasında girdiği saunadan sonra fenalaşarak dengesini kaybedip düştü ve beyin kanaması geçirdi. Hemen ameliyata alındı, daha sonra komaya girdi. 2016'da yoğun bakımdayken 53. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde Yıldırım Önal Anı Ödülü'ne layık görüldü.Bu olaydan sonra kamuoyunda daha az görünür hala geldi. Ancak, sanata olan katkıları ve başarıları, Türk kültür hayatında önemli bir yer edindi. Işık, 10 yıllık yoğun bakım sürecinin ardından 29 Temmuz 2024'te hayatını kaybetti.