Sağlık

Burhanettin Bulut'dan Sağlık Bakanı Memişoğlu'na Sert Eleştiri: "Önce Topluma Gerçek Bilgileri Verin!"

Abone Ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut'dan Sağlık Bakanı Memişoğlu'na Sert Eleştiri: "Önce Topluma Gerçek Bilgileri Verin!"

Ankara - CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulu, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun M Çiçeği hastalığıyla ilgili sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi. Bakan Memişoğlu'nun "İnşallah ülkemize gelmez!" şeklindeki ifadesi üzerine, Bulu, Sağlık Bakanı’nı halkı doğru bilgilendirmeye ve bilim insanlarıyla birlikte gerekli önlemleri almaya davet etti.

Bulu, yaptığı açıklamada, Ankara'da Etlik Şehir Hastanesi ve Bilkent Şehir Hastanesi'nde M Çiçeği hastalığı şüphesiyle 4 kişinin karantinaya alındığını hatırlatarak, "Sayın Bakan, siz önce topluma gerçek bilgileri verin, sonra bilim insanları ile oturup alınması gereken önlemleri aşama aşama belirleyin ve uygulayın," dedi.

COVID-19 pandemisi sırasında yaşanan maske krizini de hatırlatan Bulu, "COVID-19 kapıya dayandığında ülkeyi maske krizine soktuğunuzu, vatandaşa 4 maskeyi dağıtamadığınızı unutmadık," ifadelerini kullandı.

Bulu'nun bu açıklaması, Sağlık Bakanlığı'nın salgın hastalıklarla mücadeledeki yaklaşımını yeniden tartışmaya açtı. Halk arasında da endişeler artarken, uzmanlar yetkililerin konuyla ilgili net ve güvenilir bilgilendirme yapmasının önemine dikkat çekiyor.