Ticaret Bakanlığı’na bağlı Gümrük Muhafaza ekipleri, Taşucu ve Çeşme limanlarında düzenledikleri operasyonlarla büyük bir uyuşturucu kaçakçılığı girişimini engelledi. Operasyonlarda toplam 1 milyon 681 bin uyuşturucu hap ile 40 kilogram kokain ele geçirildi.

Risk Analizi ve Hedefleme Çalışmaları Sonuç Verdi

Şanlıurfa’da Feci Kaza: Fıstık İşçilerini Taşıyan Minibüs ile Traktör Çarpıştı, 12 Yaralı Şanlıurfa’da Feci Kaza: Fıstık İşçilerini Taşıyan Minibüs ile Traktör Çarpıştı, 12 Yaralı

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, yurt genelinde yürütülen risk analizi ve hedefleme çalışmaları sonucunda Türkiye’ye giriş yapmak üzere olan şüpheli tırların tespit edilerek takibe alındığı belirtildi. Gümrük işlemlerinin ardından x-ray taramasına sevk edilen araçların dorselerinde şüpheli yoğunluklar tespit edildi. Narkotik dedektör köpeklerin de katılımıyla yapılan detaylı aramalarda, yasal yüklerin içine gizlenmiş halde captagon ve kokain bulundu.

Başarılı Operasyonlar Sonucunda Ele Geçirilenler

Mersin Taşucu Limanı’nda gerçekleştirilen operasyonda 1 milyon 681 bin adet captagon hap ele geçirilirken, Çeşme Limanı’ndaki operasyonda ise 40 kilogram kokain bulundu. Olaylarla ilgili olarak Silifke ve Çeşme Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından soruşturma başlatıldı.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerinin bu başarılı operasyonları, uyuşturucu kaçakçılığına karşı yürütülen mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü bir kez daha gösterdi.

Editör: Haber Merkezi