BÜYÜKŞEHİR SOSYAL POLİTİKALAR OFİSİ’NE, ZİYARETÇİLER HAYRAN KALIYOR

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Sosyal Politikalar Ofisi; çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lardan ziyaretçi ağırlamaya devam ediyor. Bu kapsamda merkezi, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği öncülüğünde; Tarsus, Çağ, Toros ve Mersin Üniversitesi bünyesinde sosyal hizmet alanında çalışan akademisyenler ile Mersin Üniversitesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Mersin Göç Araştırma Merkezi’nden gelen temsilciler ziyaret etti.  

Ziyarette; sosyal politikaların geliştirilmesinde ve sosyal sorunların çözümünde iş birliği yapılması için birlikte hareket edilmesi gerektiği vurgulanırken, ofisin bir başka ziyaretçileri ise Kadirli Belediyesi’nden gelen heyet oldu. Ziyaretleri sırasında Sosyal Politikalar Ofisi’nin kurulma ve güncel çalışmaları hakkında bilgi sahibi olan temsilciler, Mersin Büyükşehir’in sosyal belediyecilik alanında hayata geçirmiş olduğu pek çok hizmeti yerinde görme fırsatı yakaladı.

Büyükşehi̇r Sosyal Poli̇ti̇kalar Ofi̇si̇ Her Kesi̇me Kapilarini Açiyor (6)

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in 2019 yılında göreve gelmesi ile birlikte toplumun her kesimini kucaklayan yönetim anlayışı, tüm Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Eğitim, sağlık, tarım, istihdam gibi hayatın her alanında yurttaşların ihtiyaç ve taleplerine yönelik hizmetleri hayata geçiren Büyükşehir; projelerin koordinasyonunu tek bir çatı altında toplayarak yakın zamanda hayata geçirdiği ve dezavantajlı grupların yaşam kalitesini artırmayı hedeflediği ‘Sosyal Politikalar Ofisi’ ile hem sosyal projelerin duyurulmasını, hem de yeni projeler üretilmesini sağlıyor. Özellikle kentte öne çıkan çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lardan temsilcileri ağırlayan ofis, kentte yaşayan vatandaşların hayatına dokunacak sosyal politikaların geliştirilmesinde ve sosyal sorunların çözümünde katkı ve destek sunacak her kesime kapılarını açık tutuyor.  

Sosyal Politikalar Ofisi, her kesime kapılarını açıyor

Bu kapsamda merkezi, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği öncülüğünde; Tarsus, Çağ, Toros ve Mersin Üniversitesi bünyesinde sosyal hizmet alanında çalışan akademisyenler ve Mersin Üniversitesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Mersin Göç Araştırma Merkezi’nden gelen temsilciler ziyaret etti. İlk olarak ofis ziyareti yapan temsilciler, Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirmiş olduğu proje ve hizmetler hakkında bilgi edindiler. Ortak projelerde yer alma hedefi ile yola çıkan temsilciler, önümüzdeki günlerde birlikte eğitim ve seminer düzenleme konusunda iş birliği yaptılar. Ziyarette; göç, yoksulluk, genç, kadın ve çocukların odak noktasında olduğu ortak çalışmalarda birlikte yol alınabileceği dile getirilirken, veri analizinin sağlanması noktasında destek olunabileceği vurgusu da yapıldı.

HAFIZALARA KAZINACAK ‘3. NERGİS ŞENLİĞİ’ 7’DEN 70’E UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞATTI HAFIZALARA KAZINACAK ‘3. NERGİS ŞENLİĞİ’ 7’DEN 70’E UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞATTI

Ofisin bir başka ziyaretçileri ise, Kadirli Belediyesi’nden gelen heyet oldu. Ziyaretleri sırasında Sosyal Politikalar Ofisi’nin kurulma ve güncel çalışmaları hakkında bilgi sahibi olan temsilciler, Mersin Büyükşehir’in sosyal belediyecilik alanında hayata geçirmiş olduğu pek çok hizmeti yerinde görme fırsatı yakaladı. Toplumun her kesiminin düşünüldüğü uygulama ve hizmetleri yakından inceleyen temsilciler, yapılan çalışmalara hayranlıklarını ifade ettiler.

 Büyükşehi̇r Sosyal Poli̇ti̇kalar Ofi̇si̇ Her Kesi̇me Kapilarini Açiyor (1)

Tütüncüoğlu: “Bizimle iletişime geçen tüm belediyelere kapımız açık”

Büyükşehir’in sosyal belediyecilik uygulamaları konusunda, destek isteyen tüm belediyelere kapılarının açık ve iş birliklerine hazır olduğunu vurgulayan Sosyal Politikalar Ofis Sorumlusu ve Psikolog Yalçın Tütüncüoğlu, “Kadirli Belediyesi’nden misafirlerimizi ağırladık. Düzenlediğimiz sosyal politikalar turunda, kompost üretim merkezinden başlayarak ilgili birimlerimizi yerinde gösterdik ve örnek projelerimizden olan Halkkent Sosyal Yaşam Merkezi’mizi ziyaret ettik. Bizimle iletişime geçen bütün belediyelerle iş birliğimiz devam edecek. Buradaki en büyük fark, gerçekten uyum ve bütün halinde bir Mersin modeli oluşturmamızdan kaynaklanıyor. Herkes, ‘Bu hizmeti biz de yapıyoruz’ dese de bizdeki uygulamanın mutlaka ayırt edici bir özelliği oluyor. En büyük farkımızın bu olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Ağzıdeli: “Sosyal belediyecilikte en güzel örnek; Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin”

Kadirli Belediyesi Meclis Üyesi Eda Ağzıdeli, Kadirli Belediyesi’nde hayata geçirecekleri projelerde Mersin Büyükşehir’in sosyal belediyecilik alanında yapmış olduğu uygulamalardan feyz almak adına böyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini aktardı. Ağzıdeli, “Buradaki projeleri gördüğümüzde daha çok heyecanlandık ve birçok projeyi yerinde gördük.  Bence sosyal belediyecilikte en güzel örnek; Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ve Türkiye’nin bir numarası burası diyebilirim. Kadirli’de genel olarak insanlar, ‘kadınlar daha çok evde otursun, yemeğini yapsın ve çocuğuna baksın’ görüşünde iken, Mersin Büyükşehir Belediyesi kadınlara istihdam sağlamış durumda. Biz de bunu sağlayacağız” dedi.

Haytaoğlu: “Büyükşehir, doğumdan ölüme kadar herkese onlarca proje ile hizmet sunmuş”

Kadirli Belediyesi’nde Proje Koordinatörü olarak görev yapan Dicle Haytaoğlu, sosyal belediyecilik anlayışının Mersin’de zirveye çıktığını söyleyerek, “Hayata geçirilen ve hazırlık aşamasında olan projelerin hepsi çok güzel. Çünkü Mersin Büyükşehir; anne karnındaki bebekten emekli olan insanlara varıncaya kadar, kısacası doğumdan ölüme kadar o skalanın tamamındaki herkese onlarca proje ile hizmet sunmuş. Belediyecilik; sadece yol yapmak, çöp toplamak değildir. İnsanların gelişmesi, yükselmesi ve birçok yönden sosyal ihtiyaçlarını gidermesi anlamına da gelir. CHP belediyeleri, sosyal belediyeciliğin ne olduğunu unutmuş olan halka bunu yeniden hatırlattı” sözlerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi