BAŞKAN SEÇER, ŞAMPİYON TAKIM MSK İLE BİR ARAYA GELDİ BAŞKAN SEÇER, ŞAMPİYON TAKIM MSK İLE BİR ARAYA GELDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan 1. Dönem Çocuk Meclisi’nin Eylül Ayı Olağan Toplantısı, Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da düzenlendi. Toplantıda, Temmuz ayında alınan 8 karar ve 7 gündem maddesi görüşüldü.

Çocukların Katılımıyla Kararlar Alındı

Kent yönetiminde çocukların söz sahibi olabilmeleri amacıyla hayata geçirilen Çocuk Meclisi, yoklama ile başlayan toplantıda, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından gündem maddelerini ele aldı. Meclis Başkanı Meriç Yeşilçayır’ın başkanlık ettiği oturumda, sokak hayvanları koruma kanununda değişiklik yapılması, merkezdeki çocuklara ücretsiz spor, sanat ve müzik derslerinin verilmesi, geri dönüşüm bilincinin artırılması gibi başlıklar görüşüldü.

Çocuklardan Ulaşım ve Eğitim Talepleri

Dilek ve temenniler bölümünde, Meclis üyeleri ulaşım sorunlarına dikkat çekerek, okul servis duraklarının artırılması ve okul saatlerinde yol denetimlerinin yapılması taleplerini dile getirdi. Ayrıca, çocukların kültürel birikimlerini artıracak gezilerin düzenlenmesi ve ilçelerde daha fazla etkinlik yapılması önerileri de toplantıda yer aldı.

Başkan Yeşilçayır: “Çocukların Sesini Duyurmaya Devam Edeceğiz”

Meclis Başkanı Meriç Yeşilçayır, toplantıyla ilgili düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Yeni önergeler ve fikirlerle bir toplantı daha yaptık. Çocuk Meclisi’nin amacı, özellikle uzak ilçelerdeki çocukların sesi olmak. Çocukların sesini daha da duyurmaya devam edeceğiz.”

Meclis Üyelerinden Görüşler

Meclis Üyesi Elif Su Kurtuluş, Çocuk Meclisi’nin önemini vurgulayarak, “Bu Meclis olmasaydı düşüncelerimizi kime ileteceğimizi bilemezdik. Burası bizim sesimiz,” dedi. Eğitim Komisyonu Üyesi Firdevs Kaya ise, “Çocuk Meclisi çok faydalı ilerliyor, düşüncelerimizi dile getirebiliyoruz,” diyerek meclisin yararlarını aktardı.

Bu toplantı, çocukların aktif katılımıyla alınan kararların hayata geçirilmesine katkı sağlıyor.

Editör: Haber Merkezi