MERSİN BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ’NE 50 İTFAİYECİ DAHA KAZANDIRILIYOR

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ KADROSUNU GÜÇLENDİRİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda görevlendirilmek üzere alımını gerçekleştireceği 50 itfaiye eri için uygulamalı sınavlar devam ediyor. Ata Eğitim Merkezi’nde yapılan uygulamalı sınavı tüm adaylar rahatlıkla izleyebiliyor ve sınavın tamamı baştan sona kayıt altına alınıyor.

Sınavın açık alanda, tüm adayların görebileceği şekilde şeffaf olması ve kayıt altına alınması adayların güvenini sağlıyor. Mersin Büyükşehir’in İtfaiye Eri alımında mülakat yapmamasının da kendilerine güven telkin ettiğini ifade eden adaylar, şeffaf bir sınav süreci geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.

 

BÜYÜKŞEHİR’İN ŞEFFAF VE ADİL SINAV YÖNTEMİ ADAYLARDAN TAM PUAN ALDI  (5)

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda görevlendirilmek üzere alımını gerçekleştireceği 50 itfaiye eri için uygulamalı sınavlar devam ediyor. Ata Eğitim Merkezi’nde yapılan uygulamalı sınavı tüm adaylar rahatlıkla izleyebiliyor ve sınavın tamamı baştan sona kayıt altına alınıyor. Şeffaf ve mülakatın olmadığı bir sınava girmenin kendilerine güven verdiğini ifade eden adaylar, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden duydukları memnuniyeti dile getiriyor.

GIDALAR İSRAF OLMUYOR, PATİLİ CANLARA MAMA OLUYOR GIDALAR İSRAF OLMUYOR, PATİLİ CANLARA MAMA OLUYOR

Adaylar zorlu parkurda ter döküyor

Mersin Üniversitesi’nde 26 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşen yazılı sınavın ardından yapılan uygulamalı sınavda parkurlar; 30 metrelik düz koşu, düz takla, lastikten geçme, denge tahtası, köpük bidonu taşıma, kuleye lastik çekme, şınav, kuleye tırmanış, balyoz kullanma, tünel geçme, manken taşıma, karanlık oda, engel atlama, hortum taşıma ve hedefe su atışından oluşuyor. Ata Eğitim Merkezi’nde başlangıç ve bitiş noktasına fotosel yerleştirilerek oluşturulan parkurda adaylar, kazanabilmek adına ter döktü.

Tuğluoğlu: “İtfaiye’de görev yapacak 50 personeli 15 Aralık’ta açıklayacağız”

Daha önce 100 itfaiye personeli alımı yaptıklarını ve sonrasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın müsaade ettiği 50 kişilik personeli de almak için tekrar sınav açtıklarını kaydeden İtfaiye Dairesi Başkanı Fuat Tuğluoğlu, “Bu sınava 1300 civarında personel müracaat etti. 50 kişi alacağımızdan dolayı, kanunen KPSS puanı en yüksek olan 250 kişiyi belirledik. Bu arkadaşlar 26 Kasım’da yazılı sınava girdiler. 27 Kasım ve 8 Aralık arasında da fiziki yeterlilik parkurunda sınav verecekler. Son olarak da yazılı sınav ortalaması ve fiziki parkurda aldıkları puanların ortalamasını alıp, 15 Aralık’ta Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda görev yapmaya hak kazanacak 50 arkadaşımızı açıklayacağız” dedi.  

 BÜYÜKŞEHİR’İN ŞEFFAF VE ADİL SINAV YÖNTEMİ ADAYLARDAN TAM PUAN ALDI  (10)

Sınavda mülakat uygulaması olmadığını, en adil ve en şeffaf sınavlardan birini yaptıklarını vurgulayan Tuğluoğlu,  “Sınava giren adaylar, Türkiye’nin değişik yerlerinde sınavına girdiklerini ama en adil ve şeffaf sınavın burada olduğunu belirtiyorlar. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 30-40 yılına hizmet edecek itfaiyeciler alacağız. Bu kişilerin de kendi alanlarındaki ve yaş gruplarındaki en iyi arkadaşlar olmasına özen gösteriyoruz. O yüzden de sınavımız mülakat olmadan, fiziki yeterlilik ve yazılı sınavın ortalamasıyla olup, en iyileri seçeceğiz. Daha önce aldığımız 100 personel de şu anda sahada başarılı bir şekilde görev yapıyor. Alacağımız 50 arkadaşımız da bize katıldıklarında, Büyükşehir İtfaiyesi’ni daha dinamik ve olaylarla daha aktif mücadele eden kadrolarla takviye etmiş olacağız ” diye konuştu.

Polat: “Mülakat yok, isteyen istediği gibi kimseyi eleyemeyecek”

Gümüşhane Üniversitesi’nde Acil Yardım ve Afet Bölümü son sınıf öğrencisi Selçuk Polat, 6 Şubat depremini yaşadığını ve sahada en çok itfaiye erlerinin çalıştığını söyleyerek, “En çok itfaiyeciler sahadaydı ve en çok onlar bizlere yardım ettiler. Buradaki sınavda sıfır şaibe söz konusu. Her şey kameraya alınıyor. Emek vererek, hırslanarak çalıştığımız bir parkurun hakkını verdik” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde sınavların şeffaf olduğunu duyduğu için direkt sınava geldiğini kaydeden Polat, “Vahap Seçer Başkan sağ olsun, hiçbir şekilde tolerans yok. Bir kere mülakat yok, isteyen istediği gibi kimseyi eleyemeyecek. Adaylar sınavı izleyebiliyor. Her şey açık bir şekilde. O yüzden gönül rahatlığıyla gelebildik” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR’İN ŞEFFAF VE ADİL SINAV YÖNTEMİ ADAYLARDAN TAM PUAN ALDI  (11)

Cilgörüzoğlu: “Parkur, bir itfaiyecinin yapabileceği derecede zorluydu”

Adana’dan sınava katılan Hacı Ahmet Cilgörüzoğlu, parkurun bir itfaiyecinin yapabileceği derecede zorlu olduğunu belirterek, sınavın çok şeffaf, herkese açık ve kayıt altına alınmasının, kendilerini çok mutlu olduğunu ifade etti.

Taş: “Ortam çok şeffaf ve her şey kayıt altında”

Sınav için Bitlis’ten geldiğini ve sınav öncesi parkurun gözünü korkuttuğunu belirten adaylardan Can İsmail Taş, “Parkur, Türkiye’nin en zorlu parkurlarından ve çok güzel hazırlamışlar. Parkurda sınav öncesi parça parça çalıştım. Bayağı zorlanacağımı düşündüm. Öyle izlemekle olmuyor, içine girmek lazım. Çalıştım, elimden geleni yaptım. Bu parkuru geçebilenin her görevde başarılı olabileceğini düşünüyorum” dedi. Derece yaptığı için de çok mutlu olduğunu ve böyle bir sonuç elde etmeyi hiç beklemediğini kaydeden Taş “Nefesim yetsin diye tempomu koruyarak gittim. ‘Bu parkuru bitirmeden gitmeyeyim’ dedim. Sonuçta da amacıma ulaştım” diye konuştu. Sınavlarda mülakat olmamasının da kendilerine güven verdiğini sözlerine ekleyen Taş, “Maalesef mülakatlarda her türlü haksızlık olabiliyor. Kimse sonuçlardan emin olamıyor. Ama burada mülakat yok ve her şey kayıt altında” ifadelerini kullandı.

 

Karagöl: “Sınavın liyakatlı bir alım esasına göre yapılması çok önemli”

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü’nü bitiren ve sınava Adana’dan gelen Gaye Karagöl de, “Bu parkuru, kondisyonu olmayan kimse geçemez. Özellikle bizim bölüm için, yani itfaiye için tam olması gerektiği gibi olduğunu düşünüyorum. Ayrıca sınavın liyakatlı bir alım esasına göre yapılması bizim için çok önemli” dedi.

Güler: “Sınavda herkes savaşçı bir ruhla yarışıyor”

Sınava katılan adaylardan Kenan Güler de parkurun güzel, zorlayıcı ve ayırt edici bir parkur olduğundan bahsederek, “Yazılı sınav, çalışanın başarabileceği nitelikte bir sınavdı. Parkur ise çaba ve gayretin sonucunda dayanıklı olan kişilerin geçebileceği bir parkurdu. Mülakatın olmaması ile de tamamen çabanın ön planda olduğunu ve herkesin gerçekten savaşçı ruhla yarıştığını kendi gözümüzle gördük” dedi.

 

Kılıç: “Türkiye'deki benzer parkurların arasında birinci sırada denebilir”

Sınava Konya’dan gelen Mustafa Kılıç ise, “İtfaiyecilik mesleğimizi yürütmek için buraya geldik. Türkiye'deki benzer parkurların arasında birinci sırada denebilir. Gayet zorlayıcı bir parkur. Her itfaiyecinin ya da buna benzer meslek mensuplarının, böyle parkurlara girmesi gerekir” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi