MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNİN SORUNLARINA ‘CEYLİN’ DOKUNUŞU

Piu Entertainment organizasyonuyla Senfoni Orkestrası eşliğinde sahne alan Piu Entertainment organizasyonuyla Senfoni Orkestrası eşliğinde sahne alan

 

Orhan Kemal’in romanından filmleştirilen, Erden Kıral’ın ‘Bereketli Topraklar Üzerinde’ filminden feyz alarak, Çukurova’daki mevsimlik tarım işçilerinin yaşadığı sıkıntılara farklı bir bakış açısı getiren “Ceylin” başarıdan başarıya koşuyor.

İKİ ULUSLARARASI ÖDÜL

Türkiye prömiyerini 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde yarışma filmi olarak gerçekleştirdikten sonra ulusal ve uluslararası festival yolculuğuna çıkan “Ceylin”, Portekiz Film Festivali’nden ‘en iyi film’, Doğu Avrupa Film Festivali’nde de ‘mansiyon’ ödülüne layık görüldü.

Ceylin 3

FESTİVAL YOLCULUĞU SÜRÜYOR

Asya’nın önemli festivallerinden olan 54. Hindistan Uluslararası Film Festivalinde özel seçkide de yer alan “Ceylin”, Los Angeles’in önemli festivallerinden Spotlight Film Festivali’nde finale kaldı; 11. Boğaziçi Film Festivali’nde yarıştı.

Tufan Şimşekcan’ın yazıp yönettiği, yapımcılığını SNT Film ile MENDO Film’in üstlendiği “Ceylin”, 2024’te festival süreci sonrasında vizyon ve dijital platformlar aracılığıyla genel izleyicisiyle buluşacak.

ceylin 2

CEYLİN’İN ÖYKÜSÜ

‘Ceylin’, on dört yaşında mevsimlik tarım işçisi bir kız çocuğunun hikayesini anlatıyor.

Tek hayali okula gitmek olan Ceylin, bunun imkânsız olduğunu bilmektedir. Annesi Meryem yatalaktır. Abisi Adem’in ise askerden sonra sıkıntılı bir hayatı olmuştur. Tarım işçisi olan babası Cabbar da bir gün buralardan kurtulacağı umuduyla yaşamaktadır. Çadır kente Bilge adlı belgeselci gelir. İşçilerden sorumlu Mehmet Emmi ile tanışır. Bilge, çadır kente ayna tuttukça sorunlar birbiri ardına görünür hale gelir. Ceylin'i ve tüm çadır kentti etkileyen bir olay ile her şey açığa çıkar.

ceylin afiş

Editör: Haber Merkezi