Siyaset

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin: “Bir Kadın Cinayetiyle Daha Sarsıldık”

Abone Ol

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Yumurtalık’ta düzenlediği basın toplantısında, kadın cinayetlerine karşı toplumsal tepkisini artırma çağrısında bulundu. Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya Gedik, milletvekilleri, belediye başkanları, il ve ilçe örgütleriyle birlikte Yumurtalık’ta eşinin katlettiği Ayşe Dürüst’ün anısına saygı gösterip, ülkemizdeki tüm kadın cinayetlerini protesto ettiklerini belirtti.

Şevkin, açıklamasında, “Gerçekten artık bu ülkede kadınların cins kırıma uğradığı her gün neredeyse sokak ortasında, insanların gözü önünde, ya silahla ya bıçakla ya da taşla kadınların adeta soykırıma uğratıldığı bir süreci yaşıyoruz” dedi.

AKP iktidarının 21 yıldır şiddet dilini tüm alanlara yaydığını ifade eden Şevkin, bu şiddet dilinin Meclis sıralarına kadar sıçradığını ve kadın cinayetlerinin arttığını belirtti. İstanbul Sözleşmesi’nin tek adam rejimiyle ortadan kaldırılmasını eleştiren Şevkin, “Bu bizim kaderimiz değil. Şiddete uğramak da kaderimiz değil, öldürülmek de kaderimiz değil. Buna müsaade edecek miyiz? Asla müsaade etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Kadın cinayetlerinin son bulması için İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden getirilmesini ve cins kırımına son verilmesini talep eden Şevkin, kadınların her alanda eşit haklara sahip olması gerektiğini ve bu mücadelenin devam edeceğini vurguladı. Şevkin, “Kadına uzanan eller kırılsın” diyerek, toplumu bu konuda harekete geçmeye çağırdı.