CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, pamuk üreticilerinin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada pamuk alım fiyatları ve tarımsal destekler konusuna değindi. Pamuk üreticilerinin maliyetlerinin katlanamaz bir şekilde yükseldiğini vurgulayan Karakoz, "Yüksek girdi maliyetleri, yetersiz tarımsal destekler ve düşük alım fiyatları çiftçilerimizi üretim yapamaz duruma getirdi" ifadelerini kullandı.

Mehmet Zeki İRMEZ: Türk Hava Yolları'nın AJet'e Dönüşümüyle Gelen Sorunlar Mehmet Zeki İRMEZ: Türk Hava Yolları'nın AJet'e Dönüşümüyle Gelen Sorunlar

Karakoz, pamuk için belirlenen alım fiyatlarının artırılması gerektiğine dikkat çekerek, "Pamuk, ülkemiz için stratejik bir üründür ve üreticilerimizin emeğine değer verilmelidir. Bugün mazotun litre fiyatı 45 lira ise, 1 kilo pamuk da en az 45 lira olmalıdır. Üreticilerimizin maliyetlerini göz önünde bulundurarak bu altında bir fiyat açıklanmamalıdır" şeklinde çağrıda bulundu.

Ayrıca tarımsal desteklerin artırılması gerektiğini belirten Karakoz, "Dekar başına verilen mazot desteği 345 liradan 600 liraya, gübre desteği ise 21 liradan en az 80 liraya çıkarılmalıdır" dedi.

Editör: Haber Merkezi