CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Adayı Deniz Bozkurt, "Biz Neler Yapacağız?" sorularını yanıtladı. Hüseyin İnan ve Taylan Özgür gibi devrimci isimlerin mirasıyla sembolleşen devrim stadından seslenen Bozkurt, 15 yaşında partinin kapısından içeri girdiği ilk günkü heyecan ve azimle CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı’na aday olduğunu belirtti.

Bozkurt, adaylığının nedenini açıklarken, Türkiye’nin gençlerinin doğdukları andan itibaren fırsat eşitsizlikleriyle tanıştığını ifade etti. Eğitim sisteminin 22 yıllık AKP iktidarı tarafından altüst edildiğini belirterek, devlet okullarındaki nitelik kaybına ve özel okulların ulaşılamaz fiyatlarına dikkat çekti. Gençlerin üniversite hayatında ise barınma, yemekhane ve hayat pahalılığı gibi sorunlarla boğuştuğunu, bu süreçlerin gençler için adeta bir kabusa dönüştüğünü söyledi.

"Gençlerin Gelecek Mücadelesinde Omuz Omuza Olacağız"

Bozkurt, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in liderliğinde partinin büyük bir değişim yaşadığını, bu değişimin gençlik kollarına da yansıyacağını vurguladı. Gençlerin bu kaygı sarmalından ancak bir araya gelerek çıkabileceklerini belirten Bozkurt, örgütlenme alanlarının genişleyeceğini, liseler ve üniversitelerde yeniden filizleneceklerini söyledi. Gençlik Kolları’nın, sosyal demokrasiyi genç yaşlarda entelektüel bir birikimle güçlendiren Bülent Ecevit ve Doğan Avcıoğlu gibi isimlerin izinde, parti arasında köprü olacak araştırma bürosunu yeniden faaliyete geçireceğini belirtti. Bu büroda yapılacak analizlerle, çağın gereklerine uygun politikalar üreteceklerini ve partinin iktidar yolculuğuna en büyük katkıyı gençlerin sunacağını dile getirdi.

"Gençlerin Hak Ettiği Yaşamı Kazanacağız"

CHP’li Ali Gökçek: Öğrencilere Ücretsiz Beslenme ve Kırtasiye Desteği Verilsin CHP’li Ali Gökçek: Öğrencilere Ücretsiz Beslenme ve Kırtasiye Desteği Verilsin

Bozkurt, gençlik kolları olarak ülkenin %65’ine hizmet veren yerel yöneticilerle el ele vererek çözüm yollarını genişleteceklerini ve ülke yönetimine talip olma kararlılıklarını ortaya koyacaklarını ifade etti. Gençlik hakları temelli sivil toplum örgütleriyle ilişkilerini güçlendireceklerini, yurtdışındaki siyasi akrabalarıyla ortak çalışmalar yapacaklarını da vurgulayan Bozkurt, ifade özgürlüğünü kısıtlayan anlayışa karşı mücadele edeceklerinin altını çizdi.

Son olarak Bozkurt, CHP Gençlik Kolları’nın ülke genelinde gençlerin yaşadığı sorunları gündeme taşıyacağını ve "Baba Ocağı"nın, umudunu kaybeden gençler için yeniden bir ışık olacağını belirtti. "Bu hikayenin dinamosu, özgüveni tam ve öz gücüne inanan CHP Gençlik Kolları olacak" diyerek gençlere umut dolu bir gelecek vaadinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi