CHP, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi İşçileri İçin Araştırma Önergesi Sundu

CHP'li Mahmut Tanal ve milletvekili arkadaşları, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı'nda çalışan kamu işçilerinin sorunlarına dair bir araştırma önergesi hazırladı.

Önergede, Göç İdaresi işçilerinin, geri gönderme merkezlerindeki yabancı göçmenlere göre daha kötü koşullarda çalıştıkları ve yaşadıkları vurgulanarak, kamu işçilerinin, göçmenlere tanınan hakların kendilerine de tanınmasını talep ettikleri ifade edildi.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal ve 22 CHP'li milletvekilinin hazırladığı araştırma önergesinde, Göç İdaresi işçilerinin yaşadığı sorunlara ve mağduriyetlere dikkat çekildi.

Önergenin gerekçesinde, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı'nda sürekli işçi statüsünde çalışanların karşılaştığı sorunlar şu şekilde sıralandı:

  • İl Dışı Görevlendirme Mağduriyeti: Göç İdaresi işçileri, her yıl belirli aralıklarla il dışına geçici görevlendirme ile gönderilmekte ve bu durum aile bütünlüğünü bozmaktadır. Bu görevlendirmelerin son bulması talep edilmektedir.

  • Özlük Hakları Düzenlenmemesi: Taşerondan kadroya geçen işçilerin özlük hakları düzenlenmemiştir. Bu durum işçileri disipline sevk edilme tehdidi altında bırakmaktadır.

  • Disiplin Tehdidi: İl dışı görevlendirmelerinin aceleye getirildiği ve işçilere disiplin cezası tehdidi ile yapıldığı belirtilmiştir.

  • Yol Masrafı ve Harcırah Ödenmemesi: İl dışı görevlendirmelerinde işçilere verilmesi gereken yol masrafı ve harcırahların ödenmediği ifade edilmiştir.

  • Eşitlik Talebi: Göç İdaresi işçileri, geri gönderme merkezlerinde kaldıkları yerlerin koşullarının iyileştirilmesi ve yabancı göçmenlere tanınan hakların kendilerine de tanınmasını talep etmektedir.

CHP'nin önergesinde, Göç İdaresi işçilerinin karşılaştığı sorunların giderilmesi ve özlük haklarının düzeltilmesi talep edilmektedir.

Editör: Haber Merkezi