CHP Kadın Kolları 15. Olağan Kurultayı Ankara ATO Congresium’da yapıldı. Kurultayda Divan Başkanlığını CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen üstlendi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açılışında konuştuğu kurultayda, Kadın Kolları Genel Başkanlığı için iki aday yarıştı.

662 delegenin oy kullandığı seçimde Asu Kaya 487 oy alarak yeni Kadın Kolları Başkanı seçildi, mevcut başkan Aylin Nazlıaka ise 139 oyda kaldı.

Kurultay öncesi adaylığını açıklayan ilk isim, Genel Başkan Yardımcısı ve mevcut Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka oldu. Ardından CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Merve Kır, Anadolu Kadın Hareketi Derneği Başkanı Birsen Temir Saraç ve eğitimci Birsen Bayar da adaylıklarını açıkladı. Kurultayda Kadın Kolları Genel Başkanlığı için adaylığını duyuran son isim ise Osmaniye Milletvekili Asu Kaya oldu.

Kurultay sabahında Birsen Bayar ve Birsen Temir Saraç, Nazlıaka lehine adaylıktan çekildi. Merve Kır da kurultay öncesinde adaylığının sürdüğünü belirtirken ilerleyen saatlerde adaylıktan çekildiğini “Sizlerin hakkını savunmak için adaydım fakat huzurlarınızdan ayrılıyorum” sözleriyle duyurdu.

Özgür Özel: “Tebrik ediyorum”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kadın Kolları Başkanı seçilen Asu Kaya’yı sosyal medya hesabı X’ten şu sözlerle tebrik etti:

CHP Manisa Milletvekilleri Sordu: "TMO Neden Fiyat Açıklamadı?" CHP Manisa Milletvekilleri Sordu: "TMO Neden Fiyat Açıklamadı?"

“Kadın Kolları Kurultayımızda Genel Başkanlığa seçilen Osmaniye Milletvekilimiz Asu Kaya’yı ve Yönetim Kurulu’nu tebrik ediyor, 4 yıl boyunca bu görevi yürüten Aylin Nazlıaka’ya ve ekibine görev süresi boyunca yaptıkları katkılar nedeniyle teşekkür ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi