Siyaset

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Kadın Kolları Başkanı Seçilen Asu Kaya’yı tebrik etti.

Abone Ol

CHP 15. Kadın Kolları Olağan Kurultayı, "Eşitlik ve Adalet" temasıyla ATO Congresium'da gerçekleştirildi. Kurultay süreci devam ederken adaylardan CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Merve Kır, Anadolu Kadın Hareketi Derneği Başkanı Birsen Temir Saraç ve eğitimci Birsen Bayar adaylıktan çekildi. Kurultayda, başkanlık için mevcut Başkan Aylin Nazlıaka ile CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya yarıştı.

662 kayıtlı delegenin oy kullandığı seçimlerde Asu Kaya 477 oy alarak CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığına seçildi. Nazlıaka ise 146 delegenin oyunu alırken, 10 oy ise geçersiz sayıldı.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medya hesabı X üzerinden Asu Kaya’yı tebrik etti.

CHP’li Tanal Eski Genel Başkan Aylin Nazlıaka’ya da teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı: “Cumhuriyet Halk Partisi'nin 15. Olağan Kadın Kolları Genel Başkanlığı seçimlerinde, kazanan veya kaybeden yok; kazanan CHP oldu, kazanan Türkiye oldu. Bu seçim, kadınların siyasette daha fazla yer alması ve güçlü bir şekilde temsil edilmesi adına önemli bir adımdır. Birlik ve beraberlik içinde, ülkemizin geleceği için el ele vererek daha aydınlık yarınlara yürüyoruz. Yeni genel başkanımız Asu Kaya'yı ve MYK üyelerimizi tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum. Onun liderliğinde CHP Kadın Kolları'nın daha da güçleneceğine ve kadınların toplumsal sorunların çözümünde daha etkin rol alacağına inanıyoruz. Ayrıca, önceki Başkan Aylin Nazlıaka'ya, görev süresi boyunca gösterdiği katkıları için teşekkür ederiz. Nazlıaka'nın çabaları, kadın hareketine ve partimize önemli katkılar sağlamıştır. Kendisine bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyoruz.  MYK üyeliğine seçilen Şanlıurfa Kadın kolları İl başkanımız Şükran Güzel Zent’i kutluyorum. Şanlıurfa’mıza ve partimize hayırlı olsun başarılar diliyorum. Hep birlikte çalışarak daha güçlü bir Türkiye için çaba göstermeye devam edeceğiz.’’ Dedi.