CHP’li Aylin Yaman; Sağlık Yönetimi, Profesyonel Sağlık Yöneticilerine Bırakılmalıdır!

Skolyoz Hastalığının Belirtileri ve Tedavi Yöntemi Skolyoz Hastalığının Belirtileri ve Tedavi Yöntemi



CHP Ankara Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi Dr. Aylin Yaman, Sağlık Komisyonu toplantısında Sağlık Yönetimi konusunu gündeme taşıdı.



Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda gerçekleştirdiği konuşmasında, sağlık yönetimi mezunlarının yerine siyasi yöneticilerin atanması konusuna da değinen CHP’li Yaman, “Çok sayıda, sağlık yönetiminden haberdar olmayan, siyasi kararlarla atanan yönetici var, oysa çok sayıda sağlık yöneticisi, mezun olmuş, evde atanmayı bekliyor. Bu gençler gerçekten bu alanın eğitimini almış ve kendilerine fırsat tanınmasını bekleyen kişiler. Özellikle de hemşirelik yönetimlerinde hemşirelikle alakası olmayan insanların atanması hasta bakımında çok ciddi zafiyetlere neden olmakta. Mutlaka bu yöneticilik işinin ciddiye alınması gerekiyor” dedi.


Yaptığı değerlendirmede CHP’li Yaman, “Sağlık Bakanlığı bünyesinde, Bakanlık ve üniversite hastanelerinde, il sağlık müdürlüklerinde yönetici olarak sağlık yönetimi mezunları değerlendirmelidir. Tüm sağlık kurumlarının hasta kabul, kalite koordinatörlüğü, faturalama hizmetleri, otelcilik hizmetleri, döner sermaye saymanlığı, tahakkuk, hasta ve çalışan hakları birimleri, insan kaynakları gibi bölümlerinde mutlaka sağlık yönetimi mezunlarının istihdamı önceliklendirilmelidir” dedi.

Editör: Haber Merkezi