ANTALYA – CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar, Manavgat’ta bulunan Mehmet Akif Ersoy Kapalı Spor Salonu’ndaki klima sorununun genç sporcuların sağlığını tehlikeye attığını açıkladı. Coşar, klimaların yaz boyunca çalışmaması nedeniyle sporcuların kırk dereceye varan sıcaklıklarda antrenman yapmak zorunda kaldığını belirtti.

Coşar, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Son yılların en sıcak yaz aylarını geçiren Antalya’da, sporcular Manavgat Mehmet Akif Ersoy Kapalı Spor Salonu’nun klimalarının çalışmaması nedeniyle aşırı sıcaklıklarda antrenman yapmak zorunda kalıyor. Sporcuların ve ailelerinin şikayetlerine rağmen kapalı spor salonundaki klimalar ya çalıştırılmıyor ya da çalışmıyor. Bu durum, sporcu sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor. Klimaların neden çalışmadığına dair yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmıyor. Görüşmelerimizde yetkililer duyarsız kalmıştır.”

Anıl Tanburoğlu; Cumhuriyet Halk Partisi Kadir Aydar’ın Arkasında Bir Bütün Olarak Durmaktadır Anıl Tanburoğlu; Cumhuriyet Halk Partisi Kadir Aydar’ın Arkasında Bir Bütün Olarak Durmaktadır

Coşar, klima sorununun çözülmemesi durumunda genç sporcuların sağlığının tehlikede olduğunu vurguladı ve şunları ekledi:

“Kapalı spor salonundaki klimaların çalışmama nedenleri tasarruf tedbirleri mi yoksa arıza mı? Her iki durum da AKP’nin spora ve sporcuya bakış açısını gözler önüne seriyor. Manavgat Mehmet Akif Ersoy Kapalı Spor Salonu’ndaki klimalar nedeniyle bir sporcunun bile sağlık sorunu yaşamasının sorumluluğunu kim üstlenecek? Gençlerimiz antrenman yapmak istiyor fakat koşullar nedeniyle zor durumda kalıyorlar. Klima sorunu vakit kaybedilmeden çözülmelidir.”

AKP’NİN SPORA BAKIŞI ELEŞTİRİLDİ

Coşar, AKP’nin spor tesisleri ve altyapı yatırımlarını yalnızca bina ve inşaat olarak görmesini eleştirerek, “Gençlerimizin sportif faaliyetlere yönelmesi ve ulusal başarılar elde etmesi için spor tesislerinin tüm donanımları eksiksiz olmalıdır. Ancak, AKP iktidarının spor yatırımını sadece yeni stat ve salon inşaatı ihalesinden ibaret sayması, spor kültürünü ve gençlerin ihtiyaçlarını göz ardı etmesi, son Paris 2024 Olimpiyatlarında elde edilen sonuçlarda acı şekilde ortaya çıkmıştır. Sporun, siyasetin bir aracı değil, toplumun bir parçası olarak görülmesi gerekir” dedi.

Coşar, sporcu öğrencilerin ve ailelerinin şikayetlerine rağmen çözülemeyen klima sorununa acil çözüm çağrısında bulunarak, yetkilileri duyarlı olmaya davet etti.

Editör: Haber Merkezi