CHP Adalet Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımın kaldırılması ve Instagram'a BTK tarafından erişim engeli getirilmesi üzerine açıklamalarda bulundu. Gökçen, "Vatandaşlar ifade özgürlüğü için mücadele ederken, artık Anayasa Mahkemesi bile kendi ifade özgürlüğünü kullanamaz hale geldi" dedi.

Anayasa Mahkemesi, İletişim Başkanlığı'na 'dezenformasyonla mücadele' görevi veren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ndeki bazı maddeleri, "basın ve ifade özgürlüğüne müdahale ettiği" gerekçesiyle iptal etmişti. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı. AYM, X üzerinden "İletişim Başkanlığının Basın Özgürlüğü ve İfade Özgürlüğüne Müdahale Etmesine İmkân Tanıyabilecek Kuralların İptali" başlıklı bir paylaşım yapmış, ancak bu paylaşım daha sonra kaldırılmıştı. Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, kararın erişime açık olduğu ancak yoğunluk nedeniyle siteye erişim sağlanamadığı belirtilmişti.

CHP İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi’ne baskı uygulandığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Anayasa Mahkemesi hesabı, İletişim Başkanlığı aleyhinde verilen karar duyurusunu sildi ve AYM sitesine erişim bir süredir sağlanamıyor. Anayasa Mahkemesi ve hukuk güvenliğini sağlamak için çalışan kurumların üzerindeki baskı, bu şüpheli durum artık suçluların telaşını gösterir hale geldi. Hiç kimse rende binasında oturup da Anayasa Mahkemesini takmıyorum deme lüksüne sahip olamaz. Vatandaşlar ifade özgürlüğü için mücadele ederken, artık Anayasa Mahkemesi bile kendi ifade özgürlüğünü kullanamaz hale geldi.”

Aydın’da Çiftçiler Zorluklarla Mücadele Ediyor: İYİ Partili Karakaş Sorunları Gündeme Taşıdı Aydın’da Çiftçiler Zorluklarla Mücadele Ediyor: İYİ Partili Karakaş Sorunları Gündeme Taşıdı

"SANSÜRÜ REDDEDİYORUZ"

Gökçe Gökçen, Instagram'a getirilen erişim engeline de tepki gösterdi. Gökçen, “Milyonlarca insan Instagram’da iletişim kuruyor, paylaşım yapıyor ve vergisini ödeyerek işlerini burada sürdürüyor. 2024 yılında Instagram’ı kapatmanın, sokaktaki vatandaşın sesini kısmaktan, esnafın dükkanını kapatmaktan hiçbir farkı yok. Sansürü reddediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi