CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ CUMHUR UZUN’DAN TÜİK’İN AÇIKLADIĞI ENFLASYON VERİLERİNE TEPKİ CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ CUMHUR UZUN’DAN TÜİK’İN AÇIKLADIĞI ENFLASYON VERİLERİNE TEPKİ

"Proje Ranta Dönük ve Turizme Zarar Veriyor"

Gülcan Kış, Mersin'in Aydıncık İlçesi'nde Ulaştırma Bakanlığı tarafından 2012 yılında 400 yat kapasiteli olarak yatırım kararı alınan yat limanı projesine Mersinlilerin tüm karşı duruşlarına rağmen devam edildiğini ifade etti. Kış, projenin sit alanı ve nesli tükenme tehlikesi altında olan Akdeniz fokları ile Caretta-Carettaların yaşam alanında gerçekleştirildiğini ve ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) gerekli değildir kararı verilmesine tepki gösterdi.

"Deniz Canlılarına ve Sahillere Olumsuz Etkisi Var"

Kış, "Aydıncık Yat Limanı Projesinin, tüm deniz canlıları üzerinde olumsuz bir etki oluşturacağı tespit edilmiş, Mersinimizin en temiz sahillerinden biri olan Büyükalan plajını ise yıkıma uğratmıştır. Turizmi geliştireceğiz diyen AKP hükümeti, bu yıkım projeleri ile turizmimizi yok etmektedir. Tamamen ranta dönük bir amaç taşıyan ve Mersinimizin turizmine zarar veren bu projeye karşı olduğumuzu bildiriyor, bir an evvel iptal edilmesini talep ediyoruz," dedi.

Projenin İptali İçin Çağrı

CHP Milletvekili Kış, projenin turizme ve doğal yaşama verdiği zararların göz ardı edilemeyeceğini vurguladı. Kış, "Turizmi geliştirmek adına başlatılan bu projeler, doğamızı ve denizlerimizi yok etmemeli. Tamamen ranta dönük bir amaç taşıyan bu projenin bir an evvel iptal edilmesini talep ediyoruz," ifadelerini kullandı.

Gülcan Kış, projeye karşı çıkan Mersinlilerin sesine kulak verilmesi gerektiğini ve çevresel duyarlılığın göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek, hükümeti projeyi durdurmaya çağırdı.

Editör: Haber Merkezi