Siyaset

CHP'li Gülcan Kış: "Belediyeleri Cezalandırarak, Milleti Cezalandırıyorsunuz"

Abone Ol

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, AKP yönetiminde uzun yıllar borç yükü altında bırakılan ve CHP'ye geçtikten sonra kaynakları kısıtlanan belediyelere dikkat çekti. Gülcan Kış, bu durumun millete hizmet götürülmesinin önüne geçtiğini vurguladı.

"Belediyeleri Cezalandırarak Milleti Cezalandırıyorsunuz"

Gülcan Kış, "Belediyeleri cezalandırarak milleti cezalandırmaktasınız, bu millet de ilk genel seçimde sizi cezalandıracaktır," diyerek iktidara sert eleştirilerde bulundu. Kış, özellikle 25 yıl sonra MHP'den CHP'ye geçen Toroslar Belediyesi'nin, merkezi yönetim bütçesinden gelen 31 milyon liralık payının, vergi borcu gerekçesiyle Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından tek kalemde bloke edilmesini eleştirdi.

"Vergi Borçları CHP'ye Geçince mi Akıllara Geliyor?"

Kış, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, Toroslar Belediyesi MHP yönetimindeyken biriken vergi borçlarıyla ilgili hiçbir takip başlatmadığını belirterek, "Belediye 4 ay önce CHP’ye geçince bakanlık da birikmiş vergi borcu için harekete geçti. 25 yıldır MHP'deyken tahsil edilmeyen borç, CHP'ye geçince mi akıllara gelmiştir?" diye sordu.

"AKP'li Belediyelere Aynı Uygulama Yapılıyor mu?"

Yerel seçimlerde AKP'den CHP'ye geçen belediyelerin bıraktıkları borçların kamuoyunda şok etkisi yarattığını belirten Kış, Türkiye’nin dört bir yanında CHP’li Belediye Başkanlarının görevi devraldıktan sonra borçları kamuoyuyla paylaştığını ifade etti. Kış, "İller Bankası'ndan en çok kredi borcu olan iller sıralamasında ilk 5'te Sayıştay raporlarına göre AKP'li belediyeler yer almıştır. Belediyelerin CHP'ye geçmesiyle, devralınan ağır borçlar için hızlı bir şekilde tahsilata girilmiş, gelir kaynakları üzerinden kesintiler yapılmaya başlanmıştır. Aynı durum AKP'li belediyelere uygulanmakta mıdır?" dedi.

Kış, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "İktidara sesleniyorum: Belediyeleri cezalandırarak milleti cezalandırmaktasınız, bu millet de ilk genel seçimde sizi cezalandıracaktır."