CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, TBMM'de görüşülen Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni eleştirdi. Akay, eski bakanların danışmanları ve akrabalarının kanunun avantaj sağladığı şirketlerle bağlantıları olduğuna dikkat çekerek, kaynakların savurganca kullanılmasına ve sermayeye aktarılmasına tepki gösterdi.

"Krediler Ödenemez Hale Geldi"

Akay, tüketici kredilerindeki ödeme sıkıntılarına da dikkat çekti. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile deprem bölgelerindeki vatandaşların kullandıkları kredilerin ödenemez hale geldiğini belirterek, faiz oranlarındaki artışların esnafları büyük bir mağduriyete sürüklediğini söyledi. Çiftçilere verilen yüksek faizli kredilerin ödenemez olduğunu vurgulayan Akay, bu durumun çiftçilerin tarlalarının ve traktörlerinin haczedilmesine yol açtığını ifade etti.

"Sermayedara Destek Veriliyor"

Kanun teklifinin sermayedarlara destek sağladığını belirten Akay, lisans bedellerinde yapılan indirimlerin büyük şirketlere avantaj sağladığını dile getirdi. Savunma Sanayii Destekleme Fonu için vatandaşların kredi kartlarından kesinti yapılırken, aynı zamanda bazı şirketlere büyük ayrıcalıklar tanındığını belirtti.

"Trendyol ve Eski Bakan Bağlantıları"

Akay, eski bakanların danışmanları ve akrabalarının Trendyol gibi büyük şirketlerle bağlantılarına da dikkat çekti. Örneğin, Burak Esat Uzundere'nin ihracat potansiyelini artırma bölümünde görev yaptığını, eski bir bakanın gelini olan Melis Kahya'nın ise Yemeksepeti ve Trendyol'a yatırım yaptığını vurguladı.

"Kaynaklar İşçiden Alınıp Sermayeye Aktarılıyor"

CHP'li Gülcan Kış,  Tüketici Haklarını Savunarak TBMM’de Hükümeti Eleştirdi CHP'li Gülcan Kış, Tüketici Haklarını Savunarak TBMM’de Hükümeti Eleştirdi

Akay, kaynakların işçiden, çiftçiden ve esnaftan alınıp sermayeye aktarılmasının büyük bir sorun olduğunu belirterek, bütçedeki açığın giderek büyüdüğünü ve bu açığı kapatmak için vergi gelirlerine ihtiyaç duyulurken, bazı şirketlere avantaj sağlanmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. CHP olarak bu kanun teklifinin geri çekilmesini istediklerini belirten Akay, "Umarım bu yanlıştan dönülür" dedi.

Editör: Haber Merkezi