CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa’daki eğitim sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı önünde "Eğitim Nöbeti" başlattı. Tanal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Şanlıurfa’da yaşanan öğretmen ve derslik eksikliği, eğitim öğretime açılmayan okullar, ücretli öğretmenler, mevsimlik tarım işçisi ailelerin öğrencileri ve okullardaki güvenlik ile temizlik personeli eksikliği gibi sorunlara çözüm aradığını belirtti.

2024-2025 eğitim-öğretim yılının başladığı Şanlıurfa’da eğitimle ilgili yaşanan bu sorunların çözülmesi için harekete geçen Tanal, sabaha kadar nöbet tuttuğunu duyurdu. Tanal, “Memleketim Şanlıurfa'nın eğitim sorunlarını dile getirmek, çözüm bulmak için Milli Eğitim Bakanlığı önünde sabaha kadar eğitim nöbetine başladım” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa'da Eğitim Krizi Sürüyor

Tanal, Şanlıurfa’nın eğitim altyapısındaki eksiklikleri daha önce de sık sık gündeme getirmişti. Eğitimde yaşanan öğretmen ve derslik açığı başta olmak üzere birçok sorunun devam ettiğini belirten Tanal, mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocuklarının eğitim erişimindeki zorluklara da dikkat çekti. Özellikle kırsal kesimlerdeki öğrencilerin bu sorunlardan ciddi şekilde etkilendiğini vurgulayan Tanal, yetkilileri acil çözüm üretmeye çağırdı.

TÜİK Verilerine Göre Türkiye'de ortalama Yaşam Süresi 77,3 Yıla Düştü TÜİK Verilerine Göre Türkiye'de ortalama Yaşam Süresi 77,3 Yıla Düştü

Editör: Haber Merkezi