CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Çukurova Bölgesel Havalimanı ile ilgili Ulaştırma Bakanlığı’na verdiği yazılı soru önergesi hakkında açıklamalarda bulundu. Sümer, havalimanı projesiyle ilgili sorularının yanıtsız bırakıldığını ve yolcu uçuş garantisi gibi kritik bilgilerin gizlendiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BRICS ve AB Açıklaması: "Bizi Yıllarca Kapıda Bekletenler 'Girmeyin' Diyor" Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BRICS ve AB Açıklaması: "Bizi Yıllarca Kapıda Bekletenler 'Girmeyin' Diyor"

ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVALİMANI'NDA YOLCU UÇUŞ GARANTİSİ GİZLENİYOR

Orhan Sümer, Çukurova Bölgesel Havalimanı projesinin ihale sürecinde defalarca iptaller yaşandığını ve projenin rant sağlamak amacıyla yapıldığını ifade ederek, Ulaştırma Bakanlığı'na yönelttiği sorulara net yanıtlar alamadıklarını söyledi. Sümer, şunları dile getirdi:

Yolcu uçuş garantisini, gelen-giden yolcu ödeme farklarını, yapılan etapların maliyetlerini ve işletmeciye yapılacak maksimum ödeme tutarını sormuştuk. Sayın Bakan, sorularımızı cevapsız bırakarak yalnızca mevzuata uygun olduğunu söyledi. Biz vatandaşın cebinden çıkacak her kuruşun takipçisi olacağız. Kaçamak cevaplarla milletin parasının heba edilmesine izin vermeyeceğiz.”

"BETON EKONOMİSİ VE RANT KISKACINDA TÜRKİYE"

Sümer, AKP iktidarının beton ekonomisine dayalı projelerle ülke kaynaklarını tükettiğini ve bu süreçte rant sağlayanların kazanç elde ettiğini vurgulayarak, şunları ekledi:

“Şakirpaşa Havalimanı’nı modernize etmek varken, rant uğruna Çukurova Bölgesel Havalimanı’na 14 yıl harcandı. AKP iktidarının politikaları sonucunda ülke ekonomik krizin eşiğine gelmiştir. Yap-İşlet-Devret projeleriyle devletin kasasından çıkacak her kuruşun takipçisi olacağız.”

"VATANDAŞA TASARRUF, SARAY’A İSRAF"

Orhan Sümer, hükümetin ekonomik kriz karşısında vatandaştan tasarruf beklediğini, ancak saray harcamalarının ve yandaşlara verilen ihalelerin durmadığını belirtti. Sümer, “Halk vergiler altında ezilirken, saray harcamaları hız kesmiyor. En büyük dersi millet sandıkta verecektir,” dedi.

Editör: Haber Merkezi