Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye’deki iş cinayetlerinin ürkütücü boyutlara ulaştığını vurguladı. Dr. Şevkin, 2023 yılında 1932, 2024’ün ilk 8 ayında ise en az 1201 işçinin iş cinayetlerinde hayatını kaybettiğini belirtti. İş güvenliği eksikliklerine dikkat çeken Şevkin, bu vahim tabloyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğu Araştırma Önergesi ile gündeme taşıdı.

Altun'dan Filistin'e destek paylaşımı Altun'dan Filistin'e destek paylaşımı

“Türkiye, iş cinayetleriyle anılan bir ülke haline geldi,” diyen Dr. Şevkin, esas sorumluların yargılanmadığını ve devletin yeterli denetimi yapmadığını ifade etti. “İş cinayetleri, insan yaşamının değersiz görüldüğünün acı bir göstergesidir. İşçi sağlığı ve güvenliği bir tercih değil, temel bir insan hakkıdır,” diye ekledi.

Dr. Şevkin, İliç’teki maden faciasını hatırlatarak, bu trajedide göçük altında kalan 9 emekçinin cenazesine aylar sonra ulaşılabildiğini belirtti. Şirketlerin ve yetkililerin ihmallerini vurgulayan Şevkin, gerçek sorumluların yargılanmadığını, sorumluluğun ise haksız yere mühendisler ya da işçilere yüklendiğini söyledi.

“İliç, Soma, Elbistan gibi maden kazaları, AKP iktidarının ihmalkar sisteminin sonuçlarıdır,” diyen Şevkin, madenleri denetlemeyen bakanlıkların ve önlem almayan şirketlerin yargılanması gerektiğini savundu.

Editör: Haber Merkezi