Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine Ferhat Yılmaz’ın atanmasının ardından yazılı bir açıklama yaptı. Yazgan, Edirne'de eğitimin ciddi sorunlar yaşadığını belirterek, bu sorunların geçmişte halının altına süpürüldüğünü ve yeni müdürün bu sorunlarla yüzleşmesi gerektiğini vurguladı.

Yazgan, "Edirnemiz, çok da uzak olmayan yıllarda hem üniversite giriş hem de liseye giriş sınavında derece yapan, üst sıralarda olan bir ildi. Bu başarıdan eser kalmadı. Valilerimizin ve belediye başkanlarımızın samimi ve istekli tavırlarına rağmen eğitim geliştirilmedi," diyerek, yeni İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz'ın önünde büyük bir sınav olduğunu belirtti.

'İçler Acısı Durum'

Edirne'deki okulların yıkılıp yenilerinin inşa edilmemesi nedeniyle yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Yazgan, "2003-2023 yılları arasında 965 derslik yapıldı, bu sayı çok yetersiz. Yıkılan Trakya Birlik İlkokulu, Gazi İlkokulu, Meriç İlkokulu ve Mimar Sinan Ortaokulu’nun yerine yenileri halen inşa edilmedi. Bu okullarda eğitim gören çocuklar, başka okullara gitmek zorunda kalıyor ve bu durum kalabalık sınıflara yol açıyor" dedi.

Özellikle Mimar Sinan Ortaokulu öğrencilerinin bu yıl Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim alacakları bilgisini paylaşan Yazgan, "Bir lise öğrencisi ile ortaokul öğrencisi nasıl aynı okulu paylaşacak? Bu pedagojiye, eğitim bilimine uygun mu?" diye sordu.

Yazgan ayrıca, Vali Fahri Yücel İlkokulu'na bu yıl 378 öğrencinin başvuru yaptığını ancak sadece 200 öğrencinin kabul edilebileceğini belirterek, "178 öğrenci dışarıda mı kalacak? 40 kişilik sınıflar olması ise Edirne’ye yakışmaz. Bir öğretmenin bir öğrenciye derste 1 dakika bile ayıramaması eğitimin içler acısı durumunu gösterir" ifadelerini kullandı.

ÇALIŞKAN: BİRLİK VE BERABERLİKLE AYAĞA KALKACAĞIZ ÇALIŞKAN: BİRLİK VE BERABERLİKLE AYAĞA KALKACAĞIZ

'Gelen, Gideni Aratmasın'

Eğitim Maratonu buluşması kapsamında Edirne'ye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş ile birlikte Vali Yunus Sezer’i ziyaret ettiklerini belirten Yazgan, yeni İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz’dan da görüşme talep ettiklerini ancak bu talebin yoğunluk nedeniyle karşılanamadığını aktardı. Yazgan, "Eğitim, bu ülkenin geleceğidir. Eğitimin sorunları çözülmeyi bekliyor. Milli eğitim, milli savunma kadar önemlidir. Gelen, gideni aratmasın" dedi.

Editör: Haber Merkezi