Edirne - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Mercan, Karlı ve Pırnar köylerinde mobil internet ve cep telefonu erişiminin olmadığını belirterek, bu sorunu TBMM gündemine taşıdı. Yazgan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun 5G açıklamalarını anımsatarak, “Bir tarafta 5G’ye geçme planları yapan bakanlık var, diğer yanda telefonların çekmediği köylerimiz. Hangisine inanalım?” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Yazgan, köylerde yaşanan erişim sorunlarının çözülmemesini eleştirerek, şunları söyledi:

  • Erişim Sorunları: Mercan, Karlı ve Pırnar köylerinde mobil internet ve cep telefonlarının çekmediğini belirten Yazgan, bu sorunun yetkili kurumlara iletildiğini ancak henüz çözüm bulunamadığını ifade etti. Bu köylerin Suluca Köyü’ne yakın konumda olduğunu ve Suluca Köyü’nün benzer sorunun kısa sürede çözüldüğünü kaydetti.

  • Siyasi Cezalandırma İddiası: Yazgan, köylerin Cumhuriyet Halk Partisi'ni desteklemiş olmalarının, iletişim sorunlarının çözülmemesindeki etken olup olmadığını sorguladı. “Bu köylerin iletişim sorunlarının çözülmemesinin altında siyasi bir cezalandırma mı yatıyor?” dedi.

  • 5G Tartışması: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı'nın 2026 yılında 5G'ye geçileceğini açıklamasına atıfta bulunarak, “Dünyanın ileri teknolojileri konuştuğu dönemde biz, köylerimizde baz istasyonunun olmadığını söylemek zorunda kalıyoruz. 5G tartışılırken bazı köylerde hala iletişim sorunları yaşanması normal mi?” diye konuştu.

    Aydın’da Çiftçiler Zorluklarla Mücadele Ediyor: İYİ Partili Karakaş Sorunları Gündeme Taşıdı Aydın’da Çiftçiler Zorluklarla Mücadele Ediyor: İYİ Partili Karakaş Sorunları Gündeme Taşıdı

Yazgan, Bakan Uraloğlu'na şu soruları yönelttiği yazılı soru önergesini TBMM'ye sundu:

  • “Mercan, Karlı ve Pırnar köylerinin mobil internet ve cep telefonu erişim sorununun çözümü için çalışma yürütülmekte midir?”
  • “Bu köyleri kapsayacak baz istasyonlarının kurulması çalışmalar arasında mıdır?”
  • “5G’ye geçilmenin tartışıldığı sırada bazı köylerde halen iletişim sorununun yaşanması normal midir?”
  • “Birbirlerine yakın konumda bulunan ve aynı sorunu yaşayan bu köylerden bazılarının sorununun çözülmesinin, diğer köylerde ise sorunun devam etmesinin gerekçesi nedir?”

Yazgan, bu soruların yanıtlanmasını ve köylerdeki iletişim sorunlarının acilen çözülmesini talep etti.

Editör: Haber Merkezi