BÜYÜKŞEHİR TARSUS GENÇLİK KAMPI’NDA ÇOCUKLAR DOĞAYLA İÇ İÇE

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Tarsus Gençlik Kampı’nda ‘Çocuk Yaz Kampı’ düzenleniyor. Mersin merkez ve Tarsus’tan gelen çocuklar, 1 gece 2 gün kamp yaptı. Gün boyu doğayla iç içe aktiviteler gerçekleştiren çocuklar, akşam yaktıkları kamp ateşi etrafında sohbet etti. Çocuklar ertesi gün de Tarsus Doğa Parkı’nda can dostları ziyaret etti. Hem özgüvenlerini yükselten, hem de değişik deneyimler sunan Çocuk Yaz Kampı, yeni misafirlerini ağırlamaya devam edecek.

Çocuk Yaz Kampi’nda Eğleni̇rken Öğrendi̇ler (5)

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Tarsus Gençlik Kampı’nda, çocuklara yönelik etkinlikler düzenleniyor. Doğası ve etkinlik alanlarıyla çocuklara eğlenceli deneyimler sunan Tarsus Gençlik Kampı’nda, Mersin merkez ve Tarsus’tan çocuklar ‘Çocuk Yaz Kampı’ kapsamında konuk edildi. 1 gece 2 gün kamp yapan çocuklar, hem gündüz aktiviteleriyle hem de akşam yaktıkları kamp ateşiyle farklı tecrübeler kazandı.

Büyükşehir ekipleri, gün boyunca çocuklar için aktiviteler hazırladı. Etkinliklere ilk olarak tanışma ve odalara yerleşmeyle başlayan çocuklar, tamamı geri dönüşüm malzemelerinden yapılan Survivor Parkuru’nda yarıştı. Kanoya binen ve ardından doğa yürüyüşü yapan çocuklar, kendi sınırlarını keşfetme imkanı da buldu. Doğa yürüyüşünde ağaç ve bitki türleri, Berdan Barajı’nın tarihi gibi çok çeşitli bilgiler edinen çocuklar, akşam da yaktıkları kamp ateşi etrafında sohbet etti. 1 gece konaklayan çocuklar, ertesi gün de Tarsus Doğa Parkı’nda can dostları ziyaret etti, hayvanların yaşamları ve beslenmeleri hakkında bilgi aldılar. Hem özgüvenlerini yükselten, hem de değişik deneyimler sunan Çocuk Yaz Kampı, yeni misafirlerini ağırlamaya devam edecek.

Çocuklar, doğayla iç içe eğlenme ve öğrenme fırsatı buldu

BÜYÜKŞEHİR, MERSİNLİLERİ KÜLTÜR VE SANATLA BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR BÜYÜKŞEHİR, MERSİNLİLERİ KÜLTÜR VE SANATLA BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

Tarsus Gençlik Kampı’nın misafirlerinden 12 yaşındaki Aleyna Karakurt, kampta yaptıklarını anlatarak çok eğlendiğini belirtti. Özellikle kanoya binmekten büyük zevk aldığını söyleyen Karakurt, “Kanoya bindik ve çamurda yürüdük. Zorluklarla başa çıkmayı öğrendik. Bizimle güzel ilgilendiler” dedi. Arkadaşlarıyla bir arada kamp yapmanın kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Karakurt, “Çünkü doğayla iç içe oluyorsun. Burada olmak çok huzurlu. Ben buradayken telefonu unutuyorum, çünkü burası çok eğlenceli” diye konuştu.

12 yaşındaki Selami Ata Demir ise eğlenceli vakit geçirdiğini söyleyerek, “Kanoya bindik, nehrin içinden geçtik. Burada zaten kendi evlerimiz var. Arkadaşlarım da çok iyi. Hem eğleniyor, hem de deneyim kazanıyoruz” dedi.

11 yaşındaki Feyza Göçen ise kanoya binip yarış yaptıklarını anlatarak, “Survivor parkuruna da gittik. Doğayla iç içe bir yer. Odalarımız da çok güzel” ifadelerine yer verdi.

Çocuk Yaz Kampi’nda Eğleni̇rken Öğrendi̇ler (10)

12 yaşındaki Mustafa Erden Dözer, teknolojiden uzakta kamp yapmanın tadını çıkardıklarını vurgulayarak, “Çok güzeldi. Kanoya bindik, yemek yedik. Odalar çok güzel, klimalı, büyük, geniş ve banyoları çok güzel” dedi.

12 yaşındaki Berken Rüzgar Güneş de ortamı çok sevdiğini ve kamp sayesinde yeni arkadaşlar edindiğini belirterek, “Çok güzel bir ortam. Evlerde kalıyoruz ve oldukça geniş. Yeni arkadaşlar edindim ve çok memnun kaldım” diye konuştu.

Çocuk Yaz Kampi’nda Eğleni̇rken Öğrendi̇ler (8)

Çocuk Yaz Kampi’nda Eğleni̇rken Öğrendi̇ler (9)

Çocuk Yaz Kampi’nda Eğleni̇rken Öğrendi̇ler (6)

Çocuk Yaz Kampi’nda Eğleni̇rken Öğrendi̇ler (7)

Çocuk Yaz Kampi’nda Eğleni̇rken Öğrendi̇ler (4)

Çocuk Yaz Kampi’nda Eğleni̇rken Öğrendi̇ler (5)

Çocuk Yaz Kampi’nda Eğleni̇rken Öğrendi̇ler (3)

Çocuk Yaz Kampi’nda Eğleni̇rken Öğrendi̇ler (3) Renamed 1055

Çocuk Yaz Kampi’nda Eğleni̇rken Öğrendi̇ler (2)

Çocuk Yaz Kampi’nda Eğleni̇rken Öğrendi̇ler (2) Renamed 8780

Çocuk Yaz Kampi’nda Eğleni̇rken Öğrendi̇ler (1)

Çocuk Yaz Kampi’nda Eğleni̇rken Öğrendi̇ler (1) Renamed 1785

Çocuk Yaz Kampi’nda Eğleni̇rken Öğrendi̇ler (11)

Editör: Haber Merkezi