Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesinden 25. döneminde 135 öğrenci, fakültenin kurucu Dekanı Prof. Dr. İlter Uzel’in son etik dersini vermesinin ardından ant içerek mezun oldu. Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş öğrencilere insan hayatının en yüce değer olduğunu hatırlatarak “Mesleğinizi vicdanınızın rehberliğinde, önyargısız ve adilane uygulamak her zaman vazgeçilmez ilkeniz olsun.” dedi.

Diş (10)

Mezun öğrencilerin selamlama seremonisinin ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin tanıtım filminin izlenmesiyle devam etti.

Törene, Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Büyükkurt, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Yoldaş, dekan yardımcıları, Adana Diş Hekimleri Odası Yönetimi, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin ilk açılış konuşmasını dönem birincisi Sevcan Uskanyiğit yaparken, Dekan Prof. Dr. Oğuz Yoldaş, mezuniyetlerin her zaman özel olduğuna değinerek tüm mezunlara başarılar diledi.

Prof. Dr. Beriş: “Sağlık Temel İnsan Hakkıdır”

Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, Çukurova Üniversitesi olarak eğitim-öğretim kadrolarında yer alan akademisyenlerin içselleştirdiği temel ilkelerin ve değerlerin tüm öğrenciler tarafından benimsenmesinin daima temel hedefleri olduğunu söyledi.

Öğrencileri topluma katkı sağlayan, hakkaniyet sahibi, liyakati önemseyen, aidiyet duygusu yüksek, güvenilir bireyler olarak yetiştirmeyi ve bu özelliklere sahip bir biçimde mezun etmeyi ana sorumlulukları olarak kabul ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Beriş, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü;

Diş (9)

“İnsan hayatının en yüce değer olduğunu unutmayın. Mesleğinizi vicdanınızın rehberliğinde, önyargısız ve adilane uygulamak her zaman vazgeçilmez ilkeniz olsun. Günümüz dünyasında çok hızlı bilimsel ve teknolojik gelişmelerin yaşandığı dinamik bir sürece tanıklık etmekteyiz. Hem eğitimden kazandığınız, hem de tecrübelerinizle edineceğiniz donanımınızla çalışarak bu dünyada varlık gösterecek, hastalarınıza sağlık hizmeti sunmayı yaşamınızın ayrılmaz bir parçası haline getireceksiniz. Sağlığın her birey için temel bir insan hakkı olduğunu aklınızdan bir an bile çıkarmayın. Sağlığın korunmasında ve geliştirilmesinde toplum yararını önceleyerek hizmet sunabilmeyi öncelikli bir görev olarak kabul edin.

Mesleki uygulamalarınızı insanı merkeze alarak yapın ve meslek etiğine ait değerleri içselleştirip yaşama geçirmeye özen gösterin.”

Son Etik Dersin Ardından Öğrenciler Keplerini Fırlatarak Mezun Oldu

Açılış konuşmalarının ardından son ders olan “Tıp Etiği Dersini” Fakültenin kurucu Dekanı Prof. Dr. İlter Uzel verdi.  Diş Hekimliği Andı’nın okunmasının ardından dönem birincisi yaş kütüğüne plakasını çakarak diploma ve plaketini Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş’ten aldı.

135 öğrenci, akademisyenlerden diplomalarını almasının ardından keplerini havaya fırlatarak mezun oldu.

Diş (15)Diş (16)Diş (14)Diş (12)Diş (13)Diş (11)

Diş (10)

Diş (9)

Diş (8)

Diş (6)Diş (7)

Diş (5)

Diş (4)

Diş (3)

Diş (2)

Çukurova Üniversitesi, Turizm Odaklı Sosyal Girişimcilik Merkezi Projesi Hayata Geçiriliyor Çukurova Üniversitesi, Turizm Odaklı Sosyal Girişimcilik Merkezi Projesi Hayata Geçiriliyor

Diş (1)

Editör: Haber Merkezi