Cumartesi Anneleri: Güçlükonak Katliamını Unutmadık

Cumartesi Anneleri, Hakikat ve Adalet talebiyle kayıplarla buluşma mekanı Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. Cumartesi Anneleri 980. hafta buluşmasında Güçlükonak Katliamı’nda kurşunlanarak, yakılan 11 kişi için adalet talebinde bulundu.

Cumartesi Anneleri adına basın açıklamasını gözaltında kaybedilen Hasan Ocak'ın kardeşi Maside Ocak okudu.

"980. haftamızda, 28 yıl önce gözaltına alınan 11 kişinin bir minibüs içerisinde kurşunlanıp, yakılmasıyla sonuçlanan Güçlükonak Katliamı için adalet istiyoruz. Bu katliamın detaylarını açığa çıkartarak, faillerin üzerindeki cezasızlığı sona erdirerek, adaletin sağlanması görevinizi yerine getirin. Kayıp yakınlarının adalet ve dürüstlük beklentilerine cevap vermek için gerekli adımları atın. 

Kaç yıl geçerse geçsin Güçlükonak Katliamında katledilen 11 insanımız için, tüm kayıplarımız için adalet istemekten, devletin evrensel hukuk normları içinde hareket etmek zorunda olduğunu hatırlatmaktan vazgeçmeyeceğiz."

Siyasi Yasak Getirilen Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar: "Ortada Büyük Bir Hukuki Garabet Var" Siyasi Yasak Getirilen Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar: "Ortada Büyük Bir Hukuki Garabet Var"
<blockquote class="twitter-tweet" data-media-max-width="560"><p lang="tr" dir="ltr">Güçlükonak katliamında öldürülen Ahmet Kaya&#39;nın kızı Emine Kaya:<br>Artık sesimizin duyulmasını istiyoruz. Barış olsun istiyoruz. Eşitlik olsun istiyoruz. Biz istiyoruz ki bir daha hiç kimse bizim gibi mağdur olmasın.<a href="https://twitter.com/hashtag/CumartesiAnneleri980Hafta?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#CumartesiAnneleri980Hafta</a> <a href="https://t.co/pI2Q4XFhgT">pic.twitter.com/pI2Q4XFhgT</a></p>&mdash; Cumartesi Anneleri (@CmrtesiAnneleri) <a href="https://twitter.com/CmrtesiAnneleri/status/1743613735443247214?ref_src=twsrc%5Etfw">January 6, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Editör: Haber Merkezi