Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Zenginlere Vergi Affı” İddialarını Yalanladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, vergi paketine ilişkin açıklamalar yaptı. Yılmaz, “Zenginlere vergi affı hiç bir aşamada gündemde değil." dedi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, vergi paketiyle ilgili sosyal medya ve medya üzerinden yayılan "zenginlere vergi affı" iddialarını yalanladı. Yılmaz, bu iddiaların “hiçbir aşamada gündemde olmadığını” belirtti.

Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Zenginlere vergi affı hiç bir aşamada gündemde değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın vergi paketi hususunda tercihleri tam aksine net bir şekilde geniş kesimlerinden yana, çok kazanandan çok almayı öngören bir yaklaşım ile çalışmaların yapılması yönünde olmuştur” ifadelerini kullandı.

Açıklamada, medyada ve sosyal medyada yayılan spekülatif yorumlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı. Yılmaz, hükümetin resmi politika belgeleri ve yetkililerce yapılan açıklamalarla politikalarını şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaştığını belirtti. Son olarak, Meclis’ten geçen vergi paketinin de bu süreçlerden geçtiği ve “zenginlere vergi affı” konusunun hiçbir aşamada gündeme gelmediği ifade edildi.

Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vergi paketi ile ilgili tercihinin geniş kesimlerden yana olduğunu ve çok kazanandan çok almayı öngören bir yaklaşım sergileneceğini de sözlerine ekledi.

“Aziz milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızı da bu yalanları yaymaya çalışanları da gayet iyi tanımaktadır,” diyen Yılmaz, kamuoyunu asılsız bilgilere itibar etmemesi konusunda uyardı.