DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada, son bir haftalık süreçte yaşanan olaylara dikkat çekerek, AKP iktidarının baskı ve şiddet politikalarına tepki gösterdi. Otlu, kadınların, işçilerin ve muhalif kesimlerin maruz kaldığı şiddeti ve adaletsizlikleri gündeme taşıdı.

Otlu, 14 Şubat'ta Kadıköy Khalkedon Meydanı'nda gerçekleştirilen eylemde kadınların, sevgi adı altında uygulanan şiddete karşı ve LGBT+ haklarını savunmak amacıyla yaptığı açıklamaların polis şiddetiyle engellendiğini belirtti. Gözaltına alınmak istenen kadınların şiddete maruz kaldığını söyleyen Otlu, 2024 yılında şu ana kadar 354 kadının katledildiğini, 259 kadının ise şüpheli şekilde hayatını kaybettiğini hatırlattı. Gülistan Doku ve Rojin Kabaiş'in ölümlerine ilişkin adaletin sağlanmadığını vurguladı.

15 Şubat'ta Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirildiği tarihte Van'a kayyum atandığını hatırlatan Otlu, polis şiddetinin bu süreçte de devam ettiğini ve Kürt halkının iradesinin yok sayıldığını ifade etti. DEM Parti Milletvekili Nevroz Uysal'a uygulanan şiddeti de hatırlatarak, Kürt halkının bu tür baskılarla yıldırılamayacağını söyledi.

CHP’Lİ TANAL’DAN HARRAN ÜNİVERSİTESİ’NE HUKUK FAKÜLTESİ TALEBİ CHP’Lİ TANAL’DAN HARRAN ÜNİVERSİTESİ’NE HUKUK FAKÜLTESİ TALEBİ

İşçi sınıfının da AKP rejiminin baskısı altında olduğunu belirten Otlu, Gebze'den Van'a, Gaziantep'ten Urfa'ya kadar birçok işçinin kötü çalışma koşullarına karşı direndiğini ifade etti. İşçilerin grev ve örgütlenme haklarının engellendiğini vurguladı. 16 Şubat'ta BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen'in gözaltına alındığını ve tutuklandığını hatırlattı.

Aynı gün Fransa'nın Paris kentinde Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği'ne (ACTIT) yönelik faşist bir saldırı gerçekleştiğini belirten Otlu, bu saldırının Sakine Cansız ve yoldaşlarının katledilmesini hatırlattığını söyledi. 22 Şubat'ta bu saldırılara karşı direniş gösterileceğini ifade etti.

17 Şubat'ta ise Halkların Demokratik Kongresi'ne yönelik operasyon gerçekleştirildiğini ve 52 kişinin gözaltına alındığını belirten Otlu, HDK'nin kriminalize edilmeye çalışıldığını ancak Türkiye halklarının Kürt halkıyla dayanışma içinde olmaya devam edeceğini vurguladı.

Otlu, Altındağ ilçesinde 81 yaşındaki Necla Teyze'nin, köpeklerini vermek istemediği için hedef gösterildikten sonra evinde ölü bulunmasına da değinerek, AKP rejiminin güvenliği değil rantı ve sermayeyi öncelediğini savundu.

Son olarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 21 Mart Nevruz Bayramı'na işaret eden Çiçek Otlu, halkların kardeşliği ve kadın özgürlük mücadelesi için mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek sözlerini "Jin Jiyan Azadi" sloganıyla tamamladı.

Editör: Haber Merkezi